:

Szerző: Vörös Péter

2002. január 3. 11:03

Az Apple szerint nem mindennapos esemény lesz a jövő heti Macworld Expo

[CNET] Az Apple jövő héten rendezi a Macworld Expo rendezvényt, amely a cég szerint jobb lesz, mint a legtöbb korábbi Apple kiállítás.

[CNET] Az Apple jövő héten rendezi a Macworld Expo rendezvényt, amely a cég szerint jobb lesz, mint a legtöbb korábbi Apple kiállítás.

Január 1-jén ez a felirat állt az Apple webhelyén: "Számlálja a napokat. Számlálja a perceket. Készüljön fel valami megdöbbentőre.", az óév utolsó napján pedig ez volt a mottó: "Ez az esemény nagy lesz. Még a mi mércénkkel mérve is."

Az Apple általában az évente kétszer megrendezésre kerülő kiállításokon mutatja be új termékeit, de a cég nem szokott ilyen erős nyelvezetet használni a beharangozó időszakban, mivel nem szereti kiábrándítani a Mac-felhasználókat. Például az utolsó, New Yorkban tartott Macworld Expo előtt semmiféle ígéretet nem tett az Apple, mégis sok Mac-rajongó volt csalódott, mivel a cég csak viszonylag kisebb upgrade-eket jelentett be a Power Mac és az iMac termékcsaládoknál.

A spekulációk középpontjában az áll, hogy Steve Jobs, a cég elnök-vezérigazgatója várhatóan San Franciscóban fogja bejelenteni a hároméves iMac lapos kijelzős utódját. A Morgan Stanley szerint a cég már fel is adta a megrendeléseket az LCD kijelzős monitorral felszerelt asztali számítógép alkatrészeivel kapcsolatban.

A hírek szerint már jó ideje fejlesztés alatt áll az új iMac, és úgy tűnik, hogy az Apple szerint végre eljött az ideje a piacra dobásnak. Az Apple szóvivője nem nyilatkozott a fejleményekkel kapcsolatban, mondván, a cég nem kommentálja a be nem jelentett termékeket.

Még egy újabb jel utal arra, hogy az iMac-upgrade a küszöbön áll: a cég online áruházában az összes jelenlegi modellnél 7 napos szállítási időt jelöltek meg, ami azt jelenti, hogy a számítógépeket nem szállítják Jobs hétfői bemutatója előtt.

A hosszú várakozási idő az online áruházban gyakran az előjele annak, hogy hamarosan frissített modellt jelentenek be. Az iBook laptopok szállítási ideje szintén 7 nap, míg a PowerMac és PowerBook számítógépek szállítási ideje 3-5 nap.

Sok Mac-rajongó reménykedik abban is, hogy az Apple az iPod merevlemezes hordozható audiolejátszóhoz hasonló további digitális eszközöket is kínál majd.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 16:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.