Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 2. 12:47

Az év utolsó hetében eladási rekordott döntött a PlayStation 2

Japánban az év utolsó hetében rekordmennyiségű PlayStation 2 konzolt adott el a Sony.

Japánban az év utolsó hetében rekordmennyiségű PlayStation 2 konzolt adott el a Sony.

Az árcsökkenések és számos régen várt játék megjelenése azt eredményezte, hogy november végétől kezdve folyamatosan emelkedett az eladott PlayStation 2 konzolok száma. 2001 utolsó hetében a becslések szerint mintegy 300 ezer gép talált gazdára Japánban, ami éves rekordnak számít.

A japán szórakoztatóelektronikai cég november 26-án csökkentette a PlayStation 2 árát, mégpedig mintegy 15 százalékkal. 2001-ben két ízben is olcsóbb lett a gép Japánban, ami főként a gyártási problémák megszűnésével magyarázható. Kunitake Ando, a Sony elnöke szerint augusztus óta a PlayStation 2 gyártása már nem veszteséges a vállalat számára.

A Sony továbbra is jó eladási mutatókat vár a PlayStation 2-től, ugyanis az első negyedévben további sikergyanús játékok megjelenése várható. Ezek között is előkelő helyen szerepel a Virtua Fighter és a Tekken negyedik része, valamint a Square által készített Final Fantasy szerepjáték-sorozat tizenegyedik folytatása.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.