:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. december 28. 14:14

Jövőre főleg a multimédiás üzenetküldés lesz a mobiltelefon-eladások mozgatórugója

A következő generációs vezeték nélküli szolgáltatások népszerűsödése nyomán jelentősen emelkedik majd az eladott mobiltelefonok száma az elkövetkező pár év során -- állítja a Strategies Group által közzétett elemzés.

A következő generációs vezeték nélküli szolgáltatások népszerűsödése nyomán jelentősen emelkedik majd az eladott mobiltelefonok száma az elkövetkező pár év során -- állítja a Strategies Group által közzétett elemzés.

A Strategies Group előrejelése szerint 2002-ben mintegy 483 millió mobilteefont adnak majd el, azaz 17 százalékkal többet, mint ebben az évben. Azonban az eladott készülékek többsége régebbi telefont vált majd le, az új előfizetők száma egyre csökken.

"Előrejelzéseink szerint 2002-ben egyre több mobiltelefont cserélnek majd le azok a felhasználók, akik igénybe szeretnék venni a következő generációs szolgáltatásokat" -- mondta Ozgur Aytar, a Strategis Group elemzője. "Az olyan szolgáltatások, mint a multimédiás üzenetküldés (MMS) lesznek a vásárlás legnagyobb előmozdítói egészen 2003-ig."

A multimédiás üzenetküldés révén a szöveges üzneneteket képekkel, hangokkal vagy akár videókkal lehet kiegészíteni. A világ legnagobb mobiltelefongyártói elkötelezettek az új szabvány mellett. A Nokia tervei szerint 2003-ban már minden új készülékük rendelkezik MMS küldési és fogadási képességekkel.

Az ázsiai piacok, így Kína továbbra is a legnagyobb növekedés előtt áll. Az előrejlezés szerint jövőre körülbelül 40 százalékkal több mobiltelefont adnak majd el ebben a régióban, mint az idén. A Strategies szerint 2008-ra a világ népességének 1/3-a rendelkezik majd mobiltelefonnal.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 22:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.