:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. december 27. 13:47

A hp törölte linuxos kéziszámítógépére vonatkozó terveit

A Sydney Morning Herald szerint Hewlett-Packard törölte Calypso kódnevű, alsó árkategóriás, Linux operációs rendszert használó kéziszámítógépére vonatkozó terveit.

A Sydney Morning Herald szerint Hewlett-Packard törölte Calypso kódnevű, alsó árkategóriás, Linux operációs rendszert használó kéziszámítógépére vonatkozó terveit.

Az ausztrál lap értesülései szerint a Calypsot a hp melbourne-i részlege fejlesztette ki és már el is készült vele. A készülék 149 dolláros kiskereskedelmi áron került volna az amerikai üzletekbe, azonban a Hewlett-Packard úgy határozott, bezárja melbourne-i fejlesztőlaboratóriumát, és egyelőre nem dobja piacra a Calypsot.

A monokróm kijelzős készülék a hírek szerint 133 MHz-es processzort, 8 MByte ROM-ot, 16 MByte RAM-ot és egy CompactFlash bővítőhelyet tartalmaz. A Hewlett-Packard főként a költségek alacsonyan tartása miatt döntött a szabad operációs rendszer használata mellett.

Mivel a kéziszámítógépek piaca az utóbbi időben rendkívül erősen visszaesett, könnyen megeshet, hogy a Calypso sosem kerül a boltokba.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.