:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. december 20. 16:30

Európának nem kell az i-mode

Az angol Strand Consult elemzőcég szerint a jelenlegi körülmények mellett az i-mode mobil internetelérési technológia aligha lehet sikeres az európai piacon.

Az angol Strand Consult elemzőcég szerint a jelenlegi körülmények mellett az i-mode mobil internetelérési technológia aligha lehet sikeres az európai piacon.

A holland KPN Mobile már jelezte, hogy i-mode szolgáltatások beindítását tervezi. Azonban a jelentés szerint ez "olyan, mint japán autókat importálni olyan helyekre, ahol még utak sincsenek".

A Strand Consult azt állítja, hogy az európai mobilszolgáltatóknak a már meglevő vezeték nélküli technológiákat kellene felhasználni a tartalomszolgáltatáshoz és a vezeték nélküli szolgáltatásokhoz. Az SMS és a WAP már eléggé elterjedt és sokkal tágabb lehetőségeket biztosít a fejlesztők számára, mint az i-mode -- áll a jelentésben.

A szolgáltatóknak olyan üzleti modellt kellene kidolgoznia, amely közelebb hozza egymáshoz a mobilszolgáltatókat, a fejlesztőket, a médiavállalkozásokat és a végfelhasználókat. Ez lenne az az "út", amelyről a hasonlatban szó esett, és amely még nem létezik.

A jelentés továbbá kiemeli, hogy az eddigektől teljesen eltérő, lényegesen kedvezőbb díjszabásokat kellene alkalmazni, hogy a vezeték nélküli tartalomszolgáltatás igazán sikeres lehessen.

A KPN Mobile a tervek szerint 2002 második felében indítja el i-mode szolgáltatását.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 04:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.