:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. december 19. 19:25

Elindult a PressPlay előfizetéses zeneszolgáltatás

Hosszú előkészítés és számos csúszás után ma végre elindult a PressPlay előfizetéses internetes zeneszolgáltatás.

Hosszú előkészítés és számos csúszás után ma végre elindult a PressPlay előfizetéses internetes zeneszolgáltatás.

A havi előfizetési díjért zenék letöltését kínáló internetes szolgáltatás hátterében két szórakoztatóipari óriáscég, a Vivendi Universal és a Sony Music áll. A hálózatban elérhetőek továbbá az EMI kiadó által biztosított anyagok is. A szolgáltatást többek között a Yahoo és az MSN is kínálja.

A PressPlay szolgáltatás jelenleg két hétig ingyenesen kipróbálható, a havi előfizetési díjak pedig 9,95 dollár és 24,95 dollár között változnak. Az előfizetett csomagtól függően a felhasználó 300-1000 számot hallgathat meg, 30-100 dalt tölthet le és legfeljebb 20-at írhat CD-re. A PressPlay nem teszi lehetővé a dalok hordozható lejátszóba való áttöltését.

A szolgáltatás az előfizetőket "gyűjtő" MSN és Yahoo portálok számára is kulcsfontosságú, ugyanis mindkét weboldal a PressPlaytől várja felhasználóinak és bevételeinek gyarapodását. A portálok egyre inkább függetleníteni kívánják magukat a hirdetési bevételektől és az előfizetéses szolgáltatások beindításától remélik a nyereséget.

A rivális MusicNet december elején kezdte meg a szolgáltatását. A MusicNet hálózat az Arista, BMG, Capitol, Elektra, EMI, Jive, RCA, Virgin, Warner Bros kiadók anyagait kínálja szintén havi előfizetéses rendszerben.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 05:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.