:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. december 18. 14:15

Immár Windows alatt is használható az Apple iPod digitális audiolejátszó

A Mediafour weboldaláról mától letölthető az XPlay első technológiai előzetese. A program segítségével az Apple iPod audiolejátszók Windows alatt is használhatók.

A Mediafour weboldaláról mától letölthető az XPlay első technológiai előzetese. A program segítségével az Apple iPod audiolejátszók Windows alatt is használhatók.

A hivatalosan csak MacOS operciós rendszert támogató iPod piacra dobásakor az Apple elnöke, Steve Jobs elmondta, hogy fontolóra fogják venni egy Windows-kompatibilis változat készítését, de konkrét tervekkel vagy megjelenési dátumokkal nem szolgált. A Mediafour szoftvere egycsapásra áthidalja ezt a problémát.

Az XPlay telepítése mellett csupán egy FireWire csatlakozóra van szükség, hogy megindulhasson az adatátvitel az asztali gép és az iPod között. Az iPod merevlemeze ugyanolyan meghajtóként látszik a Windows operációs rendszerben, mint a gépbe épített meghajtók. Az XPlay Windows Me, 98SE, 2000 és XP operációs rendszerekkel működik együtt.

Mivel az Xplay jelenlegi verziója csupán egy előzetes, a készítők nem vállalnak felelősséget a stabil, hibátlan működésért. A hírek szerint azonban még idén megjelenik a következő változat, amely stabilabb működést és új funkciókat is ígér.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.