Szerző: Bodnár Ádám

2001. december 18. 12:36

A Micron Technology megvásárolta a Toshiba DRAM üzletágát

A Micron Technology bejelentette, hogy megvásárolja a Toshiba DRAM üzletágát.

A Micron Technology bejelentette, hogy megvásárolja a Toshiba DRAM üzletágát.

A felvásárlásba beleértendő a Toshiba 100% tulajdonában levő Dominion Semiconductor, illetve annak tulajdonában levő telkek, épületek és DRAM-gyártó üzemek. A Dominion Semiconductor székhelye és termelőegységei Manassas városában vannak, Virginia államban.

A Toshiba egyúttal bejelentette, hogy kivonul a DRAM-piacról. A vállalat a későbbiekben kizárólag a flashmemória-gyártásban lesz érdekelt, amelyet a yokkaichi gyárában bonyolít majd le.

Steve Appleton, a Micro Technology elnök-vezérigazgatója és igazgatótanácsának elnöke elmondta: "a tranzakció a Micron elkötelezettségét mutatja a memóriapiac iránt. Hisszük, hogy a felvásárlás után hatékonyabban gyárthatjuk termékeinket és új üzleti partnereket szerezhetünk".

A Dominion DRAM-gyártó üzeme eredetileg a Toshiba és az IBM által létrehozott vegyesvállalat tulajdonában állt, azonban tavaly a Toshiba megvásárolta az IBM tulajdonrészét.

A Micron és a Toshiba közötti megállapodás nem vonatkozik a FlashVision LLC gyártóegységeire. A FlashVision a Toshiba és a SanDisk vegyesvállalata.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról