:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. december 17. 17:59

Megjelent a Rio otthoni digitális szórakoztatóközpontja: MP3-varázslás 400 ezerért...

A SONICblue bemutatta Rio Advanced Digital Audio Center nevű készüléket, amely a gyártó szerint forradalmasítni fogja az otthoni zenehallgatást -- természetesen MP3 alapokon.

A SONICblue bemutatta Rio Advanced Digital Audio Center nevű készüléket, amely a gyártó szerint forradalmasítni fogja az otthoni zenehallgatást -- természetesen MP3 alapokon.


A Rio Advanced Digital Audio Center ...

A készülék "lelke" egy 40 GByte kapacitású merevlemez, amelyen akár 650 CD anyaga is elfér, valamint egy CD-RW meghajtó, amelynek segítségével kedvenc zenéinket lejátszhatjuk, MP3 vagy WMA formátumba alakíthatjuk és válogatás után ismét CD-re írhatjuk. A Rio Advanced Digital Audio Center legfeljebb 320 kbps MP3 állományokat kezel. A gép szoftvere frissíthető, így később más formátumú anyagok is használhatók vele.

A készülék támogatja a Home PNA hálózatokat, ami azt jelenti, hogy a Rio Advanced Digital Audio Centeren lejátszott zenéket a lakás többi részében a telefoncsatlakoztatóra kötött Rio Receiver lejátszók segítségével hallgathatjuk. A zene sugárzása akár USB porton csatlakoztatott Ethernet vezérlőn keresztül is történhet.

A készítők nagy hangsúlyt fektettek a kényelmes használatra, ezért a Rio Advanced Digital Audio Center nagyméretű LCD kijelzővel rendelkezik és természetesen távirányítót is mellékelnek hozzá. Ha a zenéket Rio hordozható lejátszóba akarjuk tölteni, természetesen gond nélkül megtehetjük, hiszen 3 USB csatlakozó áll rendelkezésre, amelyre akár billentyűzetet is köthetünk, így egyszerűsítve a navigációt.

A Rio Advanced Digital Audio Center tartalmaz egy beépített 56k modemet is, amely a lejátszott CD-k azonosítására szolgál. A behelyezett CD azonosítója alapján a készülék egy internetes adatbázisból letölti az előadó nevét valamint a lemez és a rajta található dalok címét. Természetesen a dalokat tetszés szerinti sorrnendbe rendezhetjük és lejátszhatjuk.


... és a Rio Receiver

A készülék nem csak Rio Receiverekkel használható, hanem az otthoni Hi-Fi rendszernek is teljes jogú tagja lehet. Erről a sztereó RCA és az optikai kimenet gondoskodik.

A Rio Advanced Digital Audio Center kiskereskedelmi ára 1500 dollár, azaz valamivel több, mint 400 ezer forint. A készülék egyelőre csak a SONICblue weboldalán rendelhető meg, a szállítások januárban kezdődnek. Aki most vásárolja meg a berendezést, az egy 200 dollár értékű Rio Receivert kap ajándékba.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 13:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.