Szerző: Vörös Péter

2001. december 14. 20:57

Szolgáltatási megállapodást kötött az IBM és a Mitsubishi Motors

[Bloomberg] Az IBM fogja működtetni és fenntartani a Mitsubishi Motors számítógéprendszereit, mivel Japán negyedik legnagyobb autógyártója szeretné csökkenteni költségeit és növelni nyereségét.

[Bloomberg] Az IBM fogja működtetni és fenntartani a Mitsubishi Motors számítógéprendszereit, mivel Japán negyedik legnagyobb autógyártója szeretné csökkenteni költségeit és növelni nyereségét.

Az ügylet pénzügyi feltételeit nem hozta nyilvánosságra a két cég. Az IBM, a világ legnagyobb számítógépes szolgáltatási vállalata áprilisban fogja elkezdeni a Mitsubishi Motors számítógépeinek menedzselését, ami azzal fog járni, hogy közelebbről meg nem határozott számú Mitsubishi-alkalmazott át fog igazolni a Nagy Kékhez.

A 37,3%-ban a DaimlerChrysler kezében lévő Mitsubishi jelentős átszervezésbe kezdett, amelynek célja a költségek jelentős csökkentése. Az outsourcing az IBM szolgáltatási üzletágának egyik leggyorsabban növekvő szegmense. A szolgáltatási részleg pedig ma már a hardvert leelőzve a Nagy Kék legnagyobb forgalmú divíziója.

Az IBM-nek olyan más japán autógyárakkal van outsourcing megállapodása, mint a Mazda Motor, a Nissan Motor és a Honda Motor.

Az IBM azt is közölte, hogy 650 millió $-os, tízéves szolgáltatási szerződést kötött egy brit lakás- és autóbiztosítási céggel, a Royal & Sun Alliance Insurance Group Plc-vel. A megállapodás célja az internetes üzletág kifejlesztése és a cég számítógéprendszereinek menedzselése.

Az IBM részvényárfolyama csütörtökön 2,95$-ral (2,39%-kal) 120,25$-ra csökkent. Az előző egy évben a részvényárfolyam 80,06-123,21$ között volt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról