Szerző: Vörös Péter

2001. december 13. 14:29

A Microsoft tagadja az Oracle Windows-zal kapcsolatos állításait

[CNET, Reuters] A Microsoft kétségbe vonja az Oracle egyik vezetőjének azon állítását, miszerint a redmondi óriás Unixot használ webszervereinél a Windows helyett, mivel ez utóbbi a hackerek legkedveltebb célpontja.

[CNET, Reuters] A Microsoft kétségbe vonja az Oracle egyik vezetőjének azon állítását, miszerint a redmondi óriás Unixot használ webszervereinél a Windows helyett, mivel ez utóbbi a hackerek legkedveltebb célpontja.

Egy új marketingkampány keretében az Oracle "feltörhetetlenként" hirdeti szoftverét, ezzel is reklámozva a Unix platform alatt futó szoftver továbbfejlesztett biztonsági tulajdonságait, szemben a Microsoft rivális Windows platformjával.

Amióta az Oracle hét hete elindította új reklámkampányát, azóta a tízszeresére nőtt a hackertámadások száma a cég webhelye ellen, közölte az Oracle a múlt héten.

Az Oracle egyik vezetője továbbá azt is közölte, hogy a cég webhelyére betörni igyekvő hackerek jelentős része a Windows NT-ben lévő ismert réseket szerette volna megtalálni, ez pedig arra utal, hogy a hackerek nem voltak tisztába azzal, hogy az Oracle webhelyét Unix szolgálja ki.

Mark Jarvis, az Oracle egyik igazgatója és marketing vezérigazgatója még ezt is hozzá hozzáfűzte: "Még maga a Microsoft sem használ NT-t a saját weboldalain. Unixot használnak, ami meglehetősen ironikus helyzet."

Jim Desler, a Microsoft szóvivője tagadta ezt az állítást, mondván, hogy a cég fő webhelyén Windows 2000 ill. Windows .Net Server béta változatot használnak.

A Microsoft szerint az egyedüli weboldal, amelynél Unixot és Microsoft szoftvereket használnak, az a Hotmail, a cég ingyenes e-mail kiszolgáló rendszere, amelyet a cég 1998 elején vásárolt meg. A Microsoft szerint ennek a webhelynek a Microsoft szoftverre történő migrációja is jól halad.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról