Szerző: Vörös Péter

2000. április 14. 08:16

Az SAP alacsonyabb profitra számít

Európa legnagyobb üzleti szoftvereket gyártó cége főként a 'STAR' alkalmazotti juttatás program ill. a mySAP.com e-kereskedelmi termékbe történő befektetés költségei miatt alacsonyabb nyereségre számít az első negyedévben. Az elemzők szerint a nettó profit 79-171 millió EUR között lesz, a hivatalos bejelentést a cég április 19-én teszi meg. A német sajtóban felreppent híresztelésekkel ellentétben kevéssé valószínű, hogy a cég veszteséggel fogja zárni a negyedévet: a legtöbb szakértő szerint ez már csak azért is nehezen elképzelhető, mert a cég már tett volna ezzel kapcsolatos bejelentést (a tőzsdén bevezetett cégeknél szokásos/előírt módon).
A várható forgalom 1,24-1,49 milliárd EUR. A legtöbb elemző szerint a cég hagyományos vállalati szoftverei változatlanul jól szerepelnek, de a B2B (business-to-business, vállalat-vállalat) területen az Ariba és az Oracle egyelőre jelentős előnyben van. Éppen tegnap jelentette be az SAP egyik hagyományosan legnagyobb partnere, a Volkswagen, hogy az SAP vetélytársaival, az Ariba-val, az i-2 Technologies-zel és az IBM-mel kötött stratégia megállapodást Internet-es beszerzésre alkalmas Web-hely (B2B exchange, B2B "tőzsde") készítéséről.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról