:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. december 12. 15:23

Már Kínában is kapható Transmeta Crusoe processzoros notebook

A Transmeta Corporation bejelentette, hogy a tajvani Twinhead International Kínában is piacra dobta Crusoe processzoros notebookját.

A Transmeta Corporation bejelentette, hogy a tajvani Twinhead International Kínában is piacra dobta Crusoe processzoros notebookját.

"A Twinhead egy hatékony, könnyű notebookot épített, amelynek az akkumulátora rendkívül hosszú ideig tart" -- mondta Jim Chapmen, a Transmeta alelnöke és marketingfőnöke. "Ez a bejelentés új piacra juttatja el a Crusoe-alapú termékeket."

A Twinhead efio! 1200 készülékben egy 600 MHz-es Crusoe TM5600 proceszor teljesít szolgálatot. A notebookból készül majd egy Crusoe TM5800-alapú változat is, amely 2002 első felében jelenik meg Kínában és Tajvanon.

A mindössze 1,4 kilogramm tömegű és 1 hüvelyknél is vékonyabb efio! 1200 notebook ára 1450 dollárnak megfelelő jüan. A készülékben 128 MByte memória és 20 GByte kapacitású merevlemez található. Az efio! 1200 operációs rendszere Windows XP.

A 10,4" átlójú kijelzővel szerelt notebook egy akkumulátorfeltöltéssel akár 5 órán át is képes üzemelni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról