:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. december 10. 17:43

Olcsó Pentium 4 alaplapok az ECS kínálatában

Mivel a VIA rendkívül hamar, mindössze három hónappal a P4X266 chipkészlet után jelentette meg a termék felújított változatát, a P4X266 egyik legnagyobb zászlóvivője, a tajvani Elitegrop Computer Systems (ECS) kénytelen megszabadulni a chipsetből felhalmozott többmillió darabos készleteitől.

Mivel a VIA rendkívül hamar, mindössze három hónappal a P4X266 chipkészlet után jelentette meg a termék felújított változatát, a P4X266 egyik legnagyobb "zászlóvivője", a tajvani Elitegrop Computer Systems (ECS) kénytelen megszabadulni a chipsetből felhalmozott többmillió darabos készleteitől.

Ennek érdekében az ECS két rendkívül olcsó Pentium 4 alaplapot dobott piacra, amelyek a VIA P4X266 lapkakészletre épülnek. Mindkét alaplap PC133 SDRAM-ot támogat és Socket423 processzorfoglalattal rendelkezik.

Alsó árkategóriás termékekről lévén szó, senki ne várjon rendkívüli szolgáltatásokat az ATX kivitelű P4VXAS és microATX formátumú P4VXMS alaplapoktól. Mindkettőn három DIMM foglalat található, melybe összesen 1 GByte PC100/PC133 SDRAM építhető. A bővítőkártyákat 1 AGP, 5 (P4VXMS esetén 3) PCI és 1 CNR aljzat fogadja. A P4VXMS rendelkezik egy integrált Realtek Ethernet-kontrollerrel is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 07:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.