Szerző: Bodnár Ádám

2001. december 10. 13:40

Hiányos a Pocket PC 2002 operációs rendszer frissítőcsomagja

A Microsoft Pocket PC 2002 operációs rendszer frissítőcsomagja -- amely segítségével a régebbi Pocket PC-k operációs rendszerét lehet az októberben megjelent kiadásra cserélni -- számos olyan alkalmazást nélkülöz, amelyek a gyári Pocket PC 2002 telepítésben megtalálhatók.

A Microsoft Pocket PC 2002 operációs rendszer frissítőcsomagja -- amely segítségével a régebbi Pocket PC-k operációs rendszerét lehet az októberben megjelent kiadásra cserélni -- számos olyan alkalmazást nélkülöz, amelyek a "gyári" Pocket PC 2002 telepítésben megtalálhatók.

Nyáron egy konferencián a Microsoft arról tájékoztatta a fejlesztőket, hogy a frissítőcsomagban minden új alkalmazás megtalálható lesz, kivéve a helyesírásellenőrzőt. A vállalat még frissített operációs rendszerrel ellátott gépeket is kiadott tesztelés céljára.

Ezzel szemben a szomorú valóság az, hogy a Pocket PC 2002 frissítőcsomagból a helyesírásellenőrzőn kívül hiányzik még az MSN Messenger és a Treminal Services kliensprogram is. Ami sokkal fájóbb, hogy a Microsoft Mobile Devices Division képviselője, Derek Brown elmondta, hogy a hiányzó szoftverek egyelőre jelennek meg külön, azok csak a gyárilag Pocket PC 2002 operációs rendszert tartalmazó kéziszámítógépeken találhatók meg.

"Senki se frissítse Pocket PC operációs rendszerét azzal a reménnyel, hogy a Terminal Services kliens vagy az MSN Messenger valaha is elérhető lesz. Ha valakinek ezek az alkalmazások létszükségletet jelentenek, számítson a legrosszabbra -- vagyis hogy sosem jelennek meg -- mielőtt a frissítésről dönt. Optimista vagyok, meg akarjuk őket csinálni, de a dolgok változnak. Ha a programok valaha elkészülnek és jól működnek, letölthetők lesznek az internetről" -- írja Brown egy hírcsoportban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról