:

Szerző: mz

2000. április 13. 22:47

Aukciós kalózkodás

Egy amerikai tanulmány szerint az online árveréseken gazdát cserélő szoftverek több mint 90 százaléka lopott. A Software & Information Industry Association által készített felmérés során négy napon át 1300 online eladást kísértek figyelemmel többek közt az eBay és a Yahoo oldalain. Az eredmény: 91 százaléka az eladott szoftvereknek lopott.
A szervezet szerint a honlapok üzemeltetői sokat tehetnének a kalózkodás ellen, ha figyelnék lapjaikat - bár pl. az Amazon ezt meg is teszi.
Ajánlásuk szerint a leendő vásárlók figyeljék meg jól az árakat, ha valami túl olcsó, valószínűleg lopott. Másrészt próbálják meg kiszűrni az OEM, vagy nem továbbadható szoftvereket, illetve ellenőrizzék a dokumentációk meglétét.
Kíváncsian várjuk, hogy pl. a Carnation Internet Consulting mikor rukkol elő hasonló kimutatással kicsiny hazánkról.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 13:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.