Szerző: mz

2000. április 13. 22:47

Aukciós kalózkodás

Egy amerikai tanulmány szerint az online árveréseken gazdát cserélő szoftverek több mint 90 százaléka lopott. A Software & Information Industry Association által készített felmérés során négy napon át 1300 online eladást kísértek figyelemmel többek közt az eBay és a Yahoo oldalain. Az eredmény: 91 százaléka az eladott szoftvereknek lopott.
A szervezet szerint a honlapok üzemeltetői sokat tehetnének a kalózkodás ellen, ha figyelnék lapjaikat - bár pl. az Amazon ezt meg is teszi.
Ajánlásuk szerint a leendő vásárlók figyeljék meg jól az árakat, ha valami túl olcsó, valószínűleg lopott. Másrészt próbálják meg kiszűrni az OEM, vagy nem továbbadható szoftvereket, illetve ellenőrizzék a dokumentációk meglétét.
Kíváncsian várjuk, hogy pl. a Carnation Internet Consulting mikor rukkol elő hasonló kimutatással kicsiny hazánkról.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról