Szerző: Ady Krisztián

2001. december 11. 01:11

Az SRS Labs bejelentette Circle Surround II 6.1 Surround Sound technológiáját

Az SRS Labs bejelentette legfrissebb fejlesztését, a sztereó anyagból 6.1 szeparált csatornát nyújtó mátrix surround dekódoló rendszerét, melyet elődjéhez hasonlóan Circle Surround II névre keresztelt. A cég eredeti Circle Surround technológiájának továbbfejlesztése a Dolby Pro Logic II technológiához hasonlóan továbbfejlesztett térhatást, jobb surround-csatorna szeparáltságot és jobb hangminőséget ígér. A CS II -- a TruSurround XT technológiával együtt -- a Kaliforniában elmúlt héten megrendezett Surround 2001 konferencián került bemutatásra.

Az SRS Labs bejelentette legfrissebb fejlesztését, a sztereó anyagból 6.1 szeparált csatornát nyújtó mátrix surround dekódoló rendszerét, melyet elődjéhez hasonlóan Circle Surround II névre keresztelt. A cég eredeti Circle Surround technológiájának továbbfejlesztése a Dolby Pro Logic II technológiához hasonlóan továbbfejlesztett térhatást, jobb surround-csatorna szeparáltságot és jobb hangminőséget ígér. A CS II -- a TruSurround XT technológiával együtt -- a Kaliforniában elmúlt héten megrendezett "Surround 2001" konferencián került bemutatásra.

A Circle Surround II egy rendkívül erőteljes és sokoldalú surround technológia, mely teljes sávszélességű, teljesen szeparált 6.1 csatornás surround hangot képes csiholni mono (?), sztereó, Dolby Surround és a speciálisan felkészített Circle Surround kódolású anyagokból. A TruSurround XT-ben található dialógus-kiemelés és TruBass technológia itt is szerepet kapott, növelve ezzel a párbeszédek érthetőségét és a mély-hangok reprodukálását.

A CS II használatát az teszi vonzóvá, hogy a kódolt anyag továbbítására az eddig használatos sztereó átviteli módok is alkalmasak, set-top-boxokba, televíziókészülékekbe így ideális megoldást nyújthat. Az igazi hatás érdekében azonban speciálisan Circle Surround kódolású anyag szükséges a dekóder mellé.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról