Szerző: Bodnár Ádám

2001. december 6. 10:50

Tenyérben hordozható digitális média: audió és videó felvételére valamint lejátszására is képes az Archos Jukebox

[Clubic] Az Archos még az év vége előtt piacra dobja két hordozható médialejátszóját, amelyek még akkor is figyelemre méltóak, ha esetleg Magyarországon sohasem jelennek meg.

[Clubic] Az Archos még az év vége előtt piacra dobja két hordozható médialejátszóját, amelyek még akkor is figyelemre méltóak, ha esetleg Magyarországon sohasem jelennek meg.

Az Archos Jukebox Recorder egy olyan MP3-lejátszó, amely valós időben képes akár MP3 tömörítésre is. A készülékben található 6 GByte kapacitású merevlemez legfeljebb 350 órányi, MP3 vagy WMA formátumú zene tárolására alkalmas. A Jukebox Recorder 20 támogatja az USB 2.0 adatátvitelt, amelynek segítségével legfeljebb 12 MByte/sec transzfer érhető el.

A készülék 115x83x345 mm nagyságú és körülbelül 350 grammot nyom. Beépített akkumulátora legfeljebb 10 óra folyamatos működést tesz lehetővé.

Az Archos Jukebox Multi-Media sok tekintetben megegyezik a fent leírt készülékkel, azonban ez a lejátszó nagyfelbontású LCD kijelzővel is rendelkezik és többféle bővítőmodult képes fogadni, amelyek segítségével akár digitális fényképezőgépként, kameraként vagy digitális videóként is használható. Mivel a benne található 10 GByte-os merevlemez kapacitása elég szűkös, ezért a videókat a készülék MPEG4 formátumba tömöríti.

Az Archos Jukebox Multi-Media analóg TV-csatlakozókkal és kompozit S-Video kimenettel is rendelkezik majd. Ez a készülék is támogatja az USB 2.0 adatátvitelt.

A berendezések megjelenési ideje vagy ára egyelőre ismeretlen.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról