:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. december 5. 16:40

A Compaq visszaszerezte vezető piaci részesedését Észak-Amerikában az ipari szabványú szerverek értékesítésében

[Mmd] A Compaq Computer Corp. ma

[Mmd] A Compaq Computer Corp. ma bejelentette, hogy 2001 harmadik negyedévében ismét ő adta el Észak-Amerikában a legtöbb 25.000 dollár alatti ipari szabványú (Intel architektúrán alapuló) szervert.

Az International Data Corporation (IDC) ágazati piackutató cég statisztikai adatai szerint a Compaq az elmúlt félévben gyorsabban növekedett Észak-Amerikában, mint a másik "négy legnagyobb" szervergyártó. Az IDC adatai azt mutatják, hogy Kanadában a Compaq növekedése az utóbbi két negyedévben a hat százalékpontot is meghaladta.

"A vezető piaci részesedés visszaszerzése Észak-Amerikában a kegyetlen árharc közepette azt mutatja, hogy egyre több ügyfél értékeli az ipari szabványú Compaq ProLiant szerverek előnyeit, és ezek az ügyfelek nincsenek felkészülve arra, hogy csupán az ár alapján hozzák meg infrastruktúrával kapcsolatos döntéseiket" -- mondta David Petts, a Compaq Észak-Amerika ipari szabványú szerverekkel foglalkozó csoportjának vezetője.

Az IDC felmérése szerint a Compaq megtartotta vezető világpiaci részesedését Latin-Amerikában, az ázsiai-csendes-óceáni térségben, Európában, a Közel-Keleten és Afrikában is, és az Egyesült Királyságban öt százalékpontos növekedést ért el.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:58

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.