Szerző: Bodnár Ádám

2001. december 5. 12:27

Már több, mint 500 lap.hu oldal a Startlapon

[email] Az 500. tematikus linkgyűjtemény is kikerült a Startlap internetes lapmozgalma, a lap.hu oldalaira.

[email] Az 500. tematikus linkgyűjtemény is kikerült a Startlap internetes lapmozgalma, a lap.hu oldalaira.

Az egy-egy téma köré épülő oldalakat több mint kétszáz szerkesztő igazgatja folyamatosan, mellyel a mozgalom a hazai legnagyobb szerkesztőgárdát tudhatja maga mögött. Az ország legkülönbözőbb pontjáról működő szerkesztők a hét végén megtartották harmadik -- és egyben első évzáró -- találkozójukat. A gyűlésen a Startlap szerkesztősége beszámolt a lap.hu legújabb fejlesztéseiről és terveiről.

Az idén márciusban indult lapmozgalom első éve sikertörténet. Az Európában még tíz országban működő hasonló rendszerek közül az elsőként megvalósult holland Startpagina szerkesztősége után a magyar szerkesztők száma a legmagasabb, itthon fejlődik legdinamikusabban a lapmozgalom.

A lap.hu oldalakat már naponta 65-70.000 netező látogatja, linkjeinek száma eléri a 75.000 ezret. A lapmozgalom sikerét az is bizonyítja, hogy folyamatosan minden nap új oldalak születnek. A lap.hu rendszer célja, hogy bármely témában kiindulópontja legyen a keresőprogramokba belefáradt netezőknek. Az 500 elkészült lap szinte minden témában hasznos segítség az internetes káoszban való eligazodáshoz.

A 500. lap megszületését ünneplő lap.hu szerkesztők a Startlap szerkesztőivel együtt december 1-én tartották évzáró találkozójukat, melyen több mint százan vettek részt.

Debre Zoltán, a Startlap főszerkesztője elmondta: "A lap.hu mozgalom sikere is mutatja, hogy a bárki számára nyitott, önmagát fejlesztő netes mozgalmaké a jövő. A Startlap büszke arra, hogy az ország első ilyen méretű mozgalmának kereteit nyújthatja."

A főszerkesztő értékelte az eltelt időszak eredményeit, beszámolt a lap.hu új szolgáltatásairól, terveiről is. Heteken belül elkészül a lap.hu bővített szabadszavas keresője, melyet a Góliát.hu-val együttműködve hoz létre a Startlap szerkesztősége. Ugyancsak a szerkesztők számára készültek a saját lap.hu-s e-mail címek, valamint a több hónapja sikeresen működő hírlevél és belső fórum.

Még az idén elindul a laplátogatási statisztikai rendszer új fejlesztett változata is. December 20-án pedig újabb szolgáltatás indult, a Startlap Apró (www.startapro.hu), ahol apróhirdetéseket találhatnak az érdeklődők minden témában.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról