:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. december 5. 11:28

Biztonságos B2B kereskedelem az egész világon

[NetAktív] A Sun Microsystems, Inc. bejelentette az elektronikus tranzakciók feldolgozását nagymértékben megkönnyítő új szoftverét, amellyel a pénzügyi intézmények online fizetési szolgáltatásokat biztosíthatnak vállalati ügyfeleik számára.

[NetAktív] A Sun Microsystems, Inc. bejelentette az elektronikus tranzakciók feldolgozását nagymértékben megkönnyítő új szoftverét, amellyel a pénzügyi intézmények online fizetési szolgáltatásokat biztosíthatnak vállalati ügyfeleik számára.

A világ öt vezető bankja vizsgálta meg a Sun iPlanet Trustbase Payment Services nevű termékét, amelyik elsőként felelt meg az Identrus "Project Eleanor" fizetési kezdeményezés előírásainak.

Az iPlanet Trustbase Payment Services komoly mérföldkövet jelent a Sun Open Net Environment (Sun ONE) nevű nyílt, integrálható, kifejezetten a webes szolgáltatások infrastruktúrájának kiépítéséhez tervezett szoftverplatform banki ügyfelekre való kiterjesztése terén. Az iPlanet Trustbase Payment Services a vásárló személyazonossági adatait az iPlanet Trustbase Transaction Manageren keresztül köti össze a háttéralkalmazásokkal, illetve alakítja ki a fizetés megfelelő pénzügyi módját.

Ha például egy bank vállalati ügyfele egy másik szervezettel kíván valamilyen tranzakciót végrehajtani, úgy az ügyfél kapcsolatba léphet a szervezettel a weben keresztül, egy, a bank által kibocsátott intelligens kártya használatával. Az intelligens kártya egy digitális tanúsítványt tartalmaz, amely azonosítja az ügyfelet és a pénzintézetet.

A színfalak mögött az iPlanet Trustbase Payment Services szoftver -- az Identrus rendszer és az intelligens kártyáról begyűjtött információ alapján -- a bank webhelyén keresztül bekapcsolja az ügyfelet a megfelelő számlához, illetve ellenőrzi az ügyfél személyazonosságát. Az iPlanet szoftver elvégzi a szükséges előkészületeket a két fél által a fizetési specifikációban meghatározott feltételeknek megfelelő fizetés végrehajtásához.

Az alkalmazás pontosan naplózza a tranzakciókat, és az ügyfél kérésétől számított néhány másodpercen belül elkészíti a megfelelő fizetési meghagyást, amely a bank telephelyén is megmarad. A Trustbase Transaction Manager új, 3.0-s verziója novemberben jelenik meg.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 18:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.