Szerző: Vörös Péter

2001. december 5. 11:43

A MicronPC újra gyárt szervereket

[CNET] A MicronPC kedden bejelentette, hogy újra gyárt szervereket: a megcélzott piac a kis- és közepes méretű vállalatok és a kormányzati szervek.

[CNET] A MicronPC kedden bejelentette, hogy újra gyárt szervereket: a megcélzott piac a kis- és közepes méretű vállalatok és a kormányzati szervek.

A cég közölte, hogy a NetFrame 3500 egy új szerver termékcsalád első tagja. A MicronPC továbbra is kínálja a HP által gyártott NetServer termékcsaládot a meglévő ügyfeleknek, de a tervek szerint új modelleket már nem fog kínálni e megállapodás keretében.

Az új, Pentium III-alapú NetFrame 3500 főbb paraméterei: legfeljebb két darab 1 GHz-es Pentium III processzor, maximum 4 GB SDRAM és 720 GB merevlemez. A MicronPC NetServer néven már korábban is kínált szervereket, együttműködve az azokat gyártó Hewlett-Packarddal.

A Micron abban bízik, hogy az új szerverek ár szempontjából versenyképesek lesznek a Dell és a Compaq szervereivel szemben. Az 1999$-os alapárért egy 933 MHz-es Pentium III-at, 128 MB SDRAM-ot és 18 GB HDD-t kapunk. Egy duál 1 GHz-es Pentium III konfiguráció 72 GB HDD-vel kb. 4900$-ba kerül.

Az új szerver része a MicronPC termékcsaládok felújításának: a cég azt tervezi, hogy az újonnan megcélzott piacon (kisvállalatok és kormányzati szervek) vonzóvá tudja tenni a termékeket. A MicronPC nemrég újította fel Millennia asztali PC-családját is, és még e hónapban várható új notebookok bemutatása is.

Mike Adkins, a cég elnöke elmondta, hogy "az új modellel nem az a cég célja, hogy a legnagyobb legyen a piacon [...] ehelyett abban bízik a cég, hogy sikeresek lesznek a megcélzott piaci szegmensben".

A MicronPC korábban a Micron Technologies divíziója volt, május óta a Gores Technology a cég tulajdonosa. A szakértők várakozásai szerint a Gores el fogja adni a céget, mihelyt komoly vevő jelentkezik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról