Szerző: Bodnár Ádám

2001. december 4. 14:35

Nextra | Flexi Network -- A Nextra egyedülálló hazai internetes megoldása a rugalmas munkavégzés elősegítésére

[Nextra] A Nextra Hungary -- a hazai piacon is jelenlévő pán-európai kommunikációs szolgáltató -- magyarországi kutatási eredményeire támaszkodva vezeti be a Nextra|Flexi Network csomagot, amely egy új megoldás alkalmazásával elősegítheti a távmunka elterjedését.

[Nextra] A Nextra Hungary -- a hazai piacon is jelenlévő pán-európai kommunikációs szolgáltató -- magyarországi kutatási eredményeire támaszkodva vezeti be a Nextra|Flexi Network csomagot, amely egy új megoldás alkalmazásával elősegítheti a távmunka elterjedését.

A Nextra által kifejlesztett rendszerben a bérelt vonalhoz sávszélességtől függően, akár 16 üzleti kapcsolt vonali (Nextra Corporate) hozzáférés csatlakozik. A Nextra|Flexi Network csomag a kapcsolt vonali Internet-hozzáféréseket és a telepítéshez szükséges hálózati szoftvert tartalmazza. A vállalati hálózatra történő egyszerű, telefonos csatlakozás után lehetővé válik az irodától távoli munkavégzés és a felhasználók közötti folyamatos kommunikáció. A szolgáltatás biztonságát a Nextra legkorszerűbb tűzfal-megoldásai garantálják.

A Nextra Hungary közelmúltban elvégzett piackutatása feltárta, hogy hazánkban a rugalmas és távmunka aránya 10 százalék, ami jóval elmarad az európai átlagtól. A válaszadók többsége szívesen végezné munkáját otthonról vagy a saját maga által megszabott, rugalmas munkabeosztásban, hiszen hetente 45-60 órát kell munkahelyükön tölteniük. A kutatás azt is megállapította, hogy Magyarországon a megkérdezett kis- és középvállalatok 35 százalékánál már rendelkezésre áll bérelt vonal, de csak 17 százalékuk használja azt a távmunka elősegítésére. A távmunka alkalmazásához a már meglévő eszközök mellé a vállalati hálózat távoli elérhetőségét és a virtuális magánhálózat bevezetését tartják leginkább szükségesnek.

"A Nextra Hungary ezekre a kutatási eredményekre is támaszkodott, amikor kialakította a Nextra|Flexi Network csomagot, ezzel is elősegítve a rugalmas munkavégzés elterjedését" -- mondta Robert D. Line, a Nextra Hungary ügyvezető igazgatója. "Ezzel az új megoldással lehetőség nyílik arra, hogy az irodában tárolt adatokhoz, levelezéshez a cég munkatársai otthoni számítógépük, laptopjuk vagy más mobil eszközük segítségével bárhonnan hozzáférjenek. Az adatok időtől és helytől függetlenül elérhetőek, miközben a dokumentumokhoz illetéktelenek nem férhetnek hozzá."

A Nextra|Flexi Network csomag minden olyan cég számára hasznos lehet, amely távmunkásokat vagy mobil munkaerőt foglalkoztat, több telephellyel rendelkezik, vagy ahol gyakran dolgoznak a normál munkaidőn túl.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról