:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. december 4. 12:28

A RealNetworks elindította előfizetéses médiaszolgáltatását

A RealNetworks a mai napon indította be RealOne névre keresztelt internetes médiaszolgáltatását.

A RealNetworks a mai napon indította be RealOne névre keresztelt internetes médiaszolgáltatását.

A szolgáltatás kliensprogramja, a RealOne Player nem csak az állományok letöltéséhez és rendezéséhez nyújt segítséget, ugyanis a szoftver lehetőséget ad az internetböngészésre, CD-írásra és a fájlok hordozható eszközökbe való áttöltésére is.

A RealOne jelenleg két szolgáltatást foglal magába, ugyanis az általános hírcsatornák (ABCNEWS, CBS, CNET, CNN, FoxSports, IFILM, NBA, ON24, Weather Channel, Wall Street Journal, stb.) által biztosított multimédiás tartalom mellett elérhető a RealOne Music zeneszolgáltatás is, amely a MusicNet hálózat kiadóinak anyagait tartalmazza.

A RealSystem technológián alapuló RealOne Player lejátszószoftver gyakorlatilag a létező összes letölthető és sreaming médiát témogatja, beleértve a CD-t, MP3-at és persze az internetes rádióadásokat. A RealOne Player több, mint 50 különféle médiaformátumot képes kezelni, ezen felül támogatja a CD-írást, MP3 CD-írást és a fájlok hordozható médialejátszóba való áttöltését.

A RealOne Music zeneszolgáltatás keretében az előfizetők a legnagyobb kiadók -- Arista, BMG, Capitol, Elektra, EMI, Jive, RCA, Virgin, Warner Bros -- előadódóit hallgathatják. A RealOne Music az első előfizetéses zeneszolgáltatás, amely a MusicNet platformon alapul.

Az előfizetők letölthetnek vagy meghallgathatnak önálló zeneszámokat vagy egész albumokat, ráadásul a havi előfizetési díj nem éri el egy CD árát. Jelenleg több, mint 75 ezer dal áll rendelkezésre, de természetesen ezek száma folyamatosan növekszik. A RealOne Music előfizetői ezen felül 48 különféle rádiócsatornát is hallgathatnak.

A RealOne Player lejátszószoftver mától ingyenesen letölthető az összes 32 bites Windows operációs rendszerre (Windows 9x, Me, XP, 2000). A RealOne egy havi előfizetése 9,95 dollárba kerül.

A RealOne Music havidíja 9,95 dollár, amelynek fejében 100 számot tölthet le és 100 számot hallgathat meg az előfizető. A 19,95 dolláros havidíjú RealOne Gold előfizetés magában foglalja mindkét szolgáltatást, ráadásul aki erre fizet elő, havi 125 számot tölthet le és 125 számot hallgathat meg.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.