:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 30. 11:29

A Handspring a legjobb úton halad a nyereséges működés felé

A Handspring vezérigazgatója, Donna Dubinsky tegnap megerősítette a vállalat azon kilátásait, melyek szerint a 2002 júniusában végződő negyedik negyedévben a cég végre nyereséges lehet.

A Handspring vezérigazgatója, Donna Dubinsky tegnap megerősítette a vállalat azon kilátásait, melyek szerint a 2002 júniusában végződő negyedik negyedévben a cég végre nyereséges lehet.

A Handspring részvényárfolyama a hírek nyomán 1,16 dollárt növekedett és 6,16 dolláron zárt, ami az elmúlt négy hónap legmagasabb értéke. A cég papírjainak értéke közel megháromszorozódott azóta, hogy a vállalat bemutatta Treo nevű mobiltelefonnal kombinált kéziszámítógépét.

A decemberben véget érő második negyedévre azonban továbbra is veszteséget vár a Handspring, Dubinsky szerinnt a cég részvényenként 14-16 centes veszteséget lesz kénytelen elkönyvelni. A vállalat legfrissebb előrejelzése összhangban van az elemzők várakozásaival.

A vezérigazgató-asszony szerint a Handspring a költségcsökkentések nyomán egyre hatékonyabban működik és rendkívül nagy reményeket fűz a Treo-hoz, amely januárban jelenik meg a piacon.

A vállalat már számos kiállításon és rendezvényen bemutatta új készülékét, amelyet a szakma és a sajtó egyaránt elismeréssel és lelkesedéssel fogadott.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 13:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.