Szerző: Vörös Péter

2000. április 13. 18:43

Mégsem halt meg az OS/2!?

A jó öreg IBM-es op rendszerhez végre némi frissítést fog megjelentetni a Nagy Kék: ma bejelentették, hogy novemberben új kliens verziót szállítanak majd, mi több a cég évenkénti frissítést nyújt az OS/2 Warp 4 ill. OS/2 Warp Server-hez az ún. Software Choice előfizetős szolgáltatáson keresztül.

A "jó öreg" IBM-es op rendszerhez végre némi frissítést fog megjelentetni a Nagy Kék: ma bejelentették, hogy novemberben új kliens verziót szállítanak majd, mi több a cég évenkénti frissítést nyújt az OS/2 Warp 4 ill. OS/2 Warp Server-hez az ún. Software Choice előfizetős szolgáltatáson keresztül.

Az első "Convenience Package" egyelőre egyprocesszoros kernelnél marad és nem lesz benne JFS támogatás, viszont tartalmazni fogja a legújabb drivereket: DVD, USB támogatás + Java Version 1.1.8. Tehát bár nem a régóta várt teljes update-ről van szó, de számos hasznos javítást valamint Web-böngésző, Java VM ill. TCP/IP továbbfejlesztést fognak tartalmaznia a csomagok. Az USA-ban még igen sok kisvállalat, ügyvédi iroda, stb. használt OS/2 klienseket ill. szervert - ezek dolgát nagy mértékben megkönnyíti majd ez az update.

Röviden: szép az IBM-től, hogy betartja a végfelhasználóknak tett ígéreteit. Sajnos az OS/2 az egyik legkiválóbb példa arra, hogyan lehet egy technikailag remek terméket középszerű marketing révén eltolni egy középszerű termék javára, amelyet viszont kiváló marketing (és jogi) munka támogat ... Egyes szakértők szerint még most sincs túl későn ahhoz, hogy az IBM korrigálja ezt a helyzetet és megfelelő marketing támogatást nyújtson az OS/2 számára - a vállalati felhasználók között az op rendszerekkel kapcsolatban is még mindig igen jól cseng az IBM név...

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról