:

Szerző: Ady Krisztián

2001. november 30. 00:44

Rekordmennyiségű GameCube konzol talált gazdára az első héten

[C|NET] A Nintendo nem hiszem, hogy valaha is közölt volna ennél kellemesebb hírt a cég történetében: sikerült több mint 500.000 GameCube konzol számára gazdát találniuk az első hét folyamán, s ezzel minden konzoleladási rekordot megdöntöttek.

[C|NET] A Nintendo nem hiszem, hogy valaha is közölt volna ennél kellemesebb hírt a cég történetében: sikerült több mint 500.000 GameCube konzol számára gazdát találniuk az első hét folyamán, s ezzel minden konzoleladási rekordot megdöntöttek.

A Nintendo előzetes nyilatkozatai eddig is meglehetősen komoly önbizalmat sugároztak, s ezt alátámasztotta az a több mint 700.000 konzol, melyet a megjelenés napjára szállítottak ki az amerikai és kanadai boltokba. Az előzetes felméréseket az idő igazolta, az első héten ugyanis az összes kiszállított konzolt megvásárolták a játszani vágyó vásárlók. A Microsoft konzolját, az Xboxot szintén gyorsan elkapkodták, de az Xbox nyomába sem érhet a GameCube-nak az eladási darabszámokat tekintve: az első pár nap alatt körülbelül 300.000 Xbox játékgépet sikerült értékesíteni.

Mindkét cég milliós darabszámokban gondolkodik a karácsonyi bevásárlási láznak köszönhetően, a Microsoft 1-1,5 millió konzolt tervez eladni az év végéig, míg az ígéretes kezdetnek köszönhetően a Nintendo már 1,3 millió darabbal számol.

Összehasonlításként: a Sony körülbelül 500,000 PlayStation 2 konzolt értékesített az amerikai debütálás utáni rövid időszak alatt. Sajnos a kiváló kezdés ellenére a PlayStation 2-re elég rossz fényt vetett az a a tény, hogy szinte beszerezhetetlen volt. A Sony képtelen volt elegendő mennyiséget leszállítani az amerikai piac számára a megjelenést követő időszakban.

A Nintendo ugyanakkor hosszú háborúra készül, a maratoni futás még csak most kezdődik. A három riválisnak keményen meg kell küzdenie minden egyes új vásárlóért, és meg kell akadályoznia, hogy a konkurencia elcsábítsa ügyfeleit.

A gépek ugyanakkor önmagukban nem használhatók semmire. A sikerhez ugyanúgy szükség van a játékkészítő cégek minél lelkesebb munkájára is. A japán óriás, a Konami nemrég szállította le 1,8 milliomodik (!) Playstation 2 játékát, a "Metal Gear Solid 2" című játékot az amerikai viszonteladók számára.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.