:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 29. 16:36

Cisco Expo 2001 -- az Internet jövője jegyében

[NetAktív] Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Cisco Expo, a hálózati gazdaság szakembereinek legjelentősebb hazai szakmai fóruma.

[NetAktív] Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Cisco Expo, a hálózati gazdaság szakembereinek legjelentősebb hazai szakmai fóruma.

Cisco Systems A Cisco Expo 2001 célja, hogy a legfrissebb és leghasznosabb hálózati, informatikai és üzleti információkat eljuttassa a vállalatvezetőkhöz és technológiai szakemberekhez. Az internet növekvő jelentőségének köszönhetően a rendezvény ma már nem csupán IT szakemberek számára biztosít hasznos információkat, hanem az üzleti döntéshozók, oktatási és más intézmények szakemberei számára is. A kétnapos rendezvény keretében a látogatók közel 70 technikai és üzleti témájú szekció-előadás, számos demo-túra, továbbá az internet és az internetes szolgáltatók jövőbeli szerepét áttekintő panelbeszélgetés közül válogathatnak. A Cisco Expo 2001-et Rob Lloyd úr, a Cisco Systems európai elnöke nyitja meg.

A Cisco Expo 2001 műszaki témájú előadásaival lehetőséget teremt a szakma -- vállalati informatikai igazgatók és műszaki szakemberek -- számára, hogy értesüljenek a hálózati iparág legfrissebb és legforradalmibb technológiáiról, megoldásairól, az aktuális trendekről, illetve a különféle megoldások alkalmazásából származó nemzetközi tapasztalatokról. Az üzleti témájú előadások kifejezetten a mélyebb technológiai ismeretekkel nem rendelkező, de napjaink technológia uralta üzleti életében gyakran ilyen hátterű döntéseket hozni kényszerülő üzletemberekhez, döntéshozókhoz és döntéselőkészítőkhöz szólnak.

Az idei Expo egyik újdonsága a demo-terem, ahol a látogatók valós vállalati helyzetet modellező környezetben a vállalati infrastruktúra, biztonság, Content Delivery Network (tartalom szállító hálózatok) és az IP telefónia újdonságaival ismerkedhetnek meg. Bemutatásra kerül többek között, hogyan lehetséges nagy mennyiségű információtartalomhoz hatékonyan hozzáférni távoli telephelyekről is a sávszélesség bővítése nélkül CDN megoldással, hogyan lehet a hálózatba bejelentkezni Virtual Private Network (VPN) klienssel, hogyan lehet hálózati betörést észlelni az IDS segítségével és hogyan lehet Long Reach Ethernet és Cisco Wireless LAN megoldásokkal bővíteni a hálózati lefedettséget.

A Cisco Expo 2001 látogatói testközelből ismerkedhetnek meg az új technológiák gyakorlati alkalmazási lehetőségeivel: IP telefonokról tájékozódhatnak a konferencia programjáról, olvashatják a legújabb híreket, a telefonok nagyméretű LCD képernyőjére lehívhatják a telefonkönyvet vagy éppen az aznapi menüt. A regisztráció és beléptetés Cisco Aironet vezetéknélküli hálózathoz kapcsolódó kézi számítógépeken történik, így biztosítható, hogy mindenki helyet kapjon azokon az előadásokon, ahová regisztrált.

Az internetes technológiák térhódítása révén a vállalatok olyan költségcsökkentő és hatékonyságnövelő alkalmazásokat vezethetnek be, amelyek segítségével gyorsabban alkalmazkodhatnak a változó piac kihívásaihoz. Költséghatékonysági szempontból például jelentős lehet az e-Learning egy oktatási intézmény, vagy egy olyan cég életében, amelynél kiemelt szerep jut a folyamatos képzésnek, a naprakészségnek. A Cisco Systems az internet kihasználása révén a megelőző pénzügyi évben az ISO 9001-el kapcsolatos oktatási költségeit világszinten 1, 4 millió dollárról 16 000 dollárra tudta csökkenteni, amely az eredeti költségeknek csaknem század része.

Az oktatási szegmens csak egy említésre méltó terület az internet révén megvalósítható intelligens megoldások közül. Kiemelhetnénk még a teljes adminisztratív folyamatrendszer egyszerűsítését és automatizálását, vagy az egyéb irodafenntartási funkciók internetesítését és a napjainkban egyre inkább kulcsszerepet játszó biztonságot, amely témákra a Cisco Expo 2001 előadásai kitérnek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 13:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.