Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 29. 15:56

Az amerikaiak egyre többet interneteznek tv-nézés helyett

[CNET] Egy nemrégiben végzett kutatás szerint növekedett az amerkai internethasználók száma és az interneten eltöltött idő is. A világháló felhasználói legtöbbszötör televíziónézés helyett szörföznek.

[CNET] Egy nemrégiben végzett kutatás szerint növekedett az amerkai internethasználók száma és az interneten eltöltött idő is. A világháló felhasználói legtöbbszötör televíziónézés helyett szörföznek.

A Kaliforniai Egyetem (UCLA) kommunikációs központja által elvégzett felmérés szerint az amerikai lakosoknak a 72,3 százaléka fér hozzá a világhálózathoz, szemben a tavalyi 66,9 százalékkal. Az internetezők átlagosan heti 9,8 órát töltenek online, ami szintén magasabb, mint tavaly.

A felmérés tanúsága szerint az internetezésre fordított idő egy másik népszerű időtöltés, a televíziónézés kárára növekedik. A megkérdezett felnőttek közel negyede azt állítja, hogy a gyerekeik kevesebbet néznek tv-t, amióta használják az internetet.

A netezők legnépszerűbb online időtöltései a levelezés, üzenetküldés, szörfözés, vásárlás és a hírolvasás.

Miközben ugyan egyre növekszik az internetes vásárlások száma, a felhasználók közül egyre kevesebben bíznak az online tranzakciókban. Az első számú távoltartó erő a biztonság hiánya, a második pedig a személyes adatok védelme. Az amerikaiaknak csak 48,9 százaléka vásárolt már a neten, 28,4 százalékuk szerint nem biztonságos az online üzletkötés.

A megkérdezettek közül sokan abba is hagyták az internet használatát, mondván, az nem biztonságos és a személyes adataik illetéktelen kezekbe kerülhetnek.

A felhasználók egyébként meg vannak róla győződve, hogy a kormány és a vállalatok figyelik az internet-forgalmat és megpróbálnak hasznot húzni belőle. Az internetezők 27,7 százaléka állítja, hogy a vállalatok a megszerzett személyes adatokat eladják másoknak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról