:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 29. 11:38

Egy amerikai professzor pert vesztett a lemezkiadók szövetsége ellen -- a téma a másolásvédelmek feltörése volt

[CNET] Egy New Jersey-i bíró szerdán elejtette a vádat abban a perben, amelyet egy egyetemi tanár indított az Amerikai Lemezkiadók Szövetsége (RIAA) ellen.

[CNET] Egy New Jersey-i bíró szerdán elejtette a vádat abban a perben, amelyet egy egyetemi tanár indított az Amerikai Lemezkiadók Szövetsége (RIAA) ellen.

A Princeton egyetemen tanító Edward Felten azt állította, hogy a RIAA perrel fenyegette meg, nehogy nyilvánosságra hozza a digitális másolásvédelmi technológiák gyengéit és azok megkerülésének lehetőségeit.

Ennek ellenére Felten nyilvánosságra hozta a szóban forgó információkat. Garrett Brown bíró a RIAA és az Igazságügyi Minisztérium kérésére ezért ejtette a professzor vádait. Noha a bírói ítélet pontos szövegét még nem hozták nyilvánosságra, a RIAA elnöke üdvözölte a döntést.

Felten azt kérte a bíróságtól, hadd publikálja kutatásainak eredményeit, holott ez ellenkezne a Digital Millennium Copyright Act (DMCA) törvénnyel.

A DMCA törvényt a lemezkiadók, és filmforgalmazók nyomására 1998-ban hozták meg. A jogszabály szerint a másolásvédelmek kikerülése törvényellenes, mint ahogy az erre alkalmas készülékek forgalmazása és birtoklása is.

A Felten professzort képviselő Electronic Frontier Foundation vezető jogásza, Robert Gross szerint mindenképpen fellebbezni fognak az ítélet ellen.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.