:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 26. 13:14

Ismét olcsóbb lett a Sony PlayStation 2

A Sony bejelentette, hogy 15 százalékkal csökkenti a PlayStation 2 konzol árát Japánban.

A Sony bejelentette, hogy 15 százalékkal csökkenti a PlayStation 2 konzol árát Japánban.

A Sony PlayStationért felelős részlege, a Sony Computer Entertainment közölte, hogy november 29-től a konzol ajánlott fogyasztói ára 35,000 jen helyett már csak 29,800 jen lesz. A vállalat fél évben belül másodszor csökkentette a PlayStation 2 árát.

A SCEI azt is bejelentette, hogy december 13-tól Hong Kongban, Szingapúrban, Malajziában és Thaiföldön is megvásárolható lesz a PlayStation 2, Tajvanon pedig január 24-én debütál a konzol.

A Sony szóvivője tagadta, hogy azért csökkentették volna a PlayStation 2 árát, hogy kedvezőbb helyzetbe kerüljenek a rivális gyártókkal szemben. A vállalat képviselője szerint azért volt lehetőség az árcsökkentésre, mert az előállítás költségei is csökkentek.

"Kedvezőbb áron szeretnénk adni a konzolt a vásárlóknak, hogy játszhassanak a decemberben megjelenő új programokkal" -- mondta a szóvivő. "Nem foglalkozunk azzal, mi van a Microsoft Xboxszal" -- tette hozzá.

A Sony ősszel közel 25 százalékkal csökkentette a PlayStation 2 európai árát, hogy fellendítse az eladásokat. Az árcsökkentésnek meg is lett az eredménye, ugyanis olyan roham indult meg a konzolokért, mint a 2000 novemberi premier idején. Magyarországon a PlayStation 2 ajánlott fogyasztói ára jelenleg 99 ezer forint.

Ezzel szemben az Egyesült Államokban a PlayStation 2 ára a megjelenés óta változatlan, 299 dollár. "Bár erről az amerikai részlegnek kell döntenie, úgy tudom, nem terveznek árcsökkentést" -- mondta a Sony képviselője. "Nagyon jók az amerikai értékesítési adatok."

A Sony vezetői szerint a vállalat képes lesz megfelelni a kitűzött elvárásoknak, a szeptemberi eseményeket követő bizonytalanság ellenére is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.