:

Szerző: Vörös Péter

2001. november 23. 14:15

A Dell szerint a PC-forgalom továbbra is erős marad Ázsiában

[CNET, Reuters] A Dell szerdán közölte, hogy az ázsiai/csendes-óceáni régióban a PC-eladások továbbra is gyorsabban nőnek, mint a piac egésze.

[CNET, Reuters] A Dell szerdán közölte, hogy az ázsiai/csendes-óceáni régióban a PC-eladások továbbra is gyorsabban nőnek, mint a piac egésze.

A Dell szerint a harmadik pénzügyi negyedévben az ázsia/csendes-óceáni régióban (Japánnal együtt) volt a legerősebb a növekedés: az eladások volumene 28%-kal nőtt, miközben a piac egésze 9%-kal esett vissza az előző év hasonló időszakához képest.

Bill Amelio, a Dell Asia Pacific/Japan elnöke egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy a tervek szerint a piaci növekedés 3-5-szörösével fog nőni a forgalom a régióban, amely a cég leggyorsabban növekvő piaca.

Amelio hozzátette, hogy a cég továbbra is igen agresszív árpolitikát fog folytatni ezen a piacon.

A szeptember-novemberi negyedév során a kulcsfontosságú kínai és a japán eladások 16 ill. 11%-kal nőttek az előző év hasonló időszakához képest. Az ázsiai/csendes-óceáni régió adja a Dell globális forgalmának 10%-át, Európa részesedése 20%, míg az amerikai kontinens aránya 70%.

A számítógépeket rendelésre gyártó Dell múlt héten jelentette be negyedéves eredményeit a november 2-án zárult időszakkal kapcsolatban: a cég a vártnál valamivel jobb, 429 millió $-os (részvényenként 16 centes) nettó nyereséget ért el.

A karácsonyi szezonnal kapcsolatban Amelio elmondta, hogy a Dell továbbra is "óvatosan optimista" a keresletet illetően.

A szeptember 11-i tragédiát követően a cég bízott abban, hogy a dolgok kezdenek beindulni, és sok jel erre is utal. Amelio is bízik abban, hogy ez a folyamat tovább folytatódik az év hátralévő részében is, és a karácsony előtt jelentős forgalomra számít a cég.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:14

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.