:

Szerző: Vörös Péter

2001. november 22. 18:08

Újra emelkednek a memóriaárak ?

[AsiaBizTech] A memóriapiac fellendülésére utalhat az a jel, hogy a 128 megabites SDRAM chipek ára ismét nőtt az azonnali piacokon.

[AsiaBizTech] A memóriapiac fellendülésére utalhat az a jel, hogy a 128 megabites SDRAM chipek ára ismét nőtt az azonnali piacokon.

A DRAM Exchange nevű e-kereskedelmi brókercégnél például a 128 megabites SDRAM chipek árai 1%-kal 1,52-1,95$-ra emelkedtek a korábbi záráshoz képest.

Ezenkívül a 128 megabites DDR chipek ára 2,25-2,50$ volt, ez 4%-os növekedés a korábbi záráshoz képest.

A Rambus DRAM chipek ára változatlan maradt.

Az utóbbi másfél hét eseményei alapján a memóriachip-gyártók enyhén optimisták azzal kapcsolatban, hogy végre véget ér az alacsony árak időszaka -- mi, fogyasztók már kevésbé örülnénk ennek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 05:59

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.