Szerző: Ady Krisztián

2001. november 20. 22:48

GPS navigációs modul a Sony kéziszámítógépeihez

A Sony tegnap új Clié kéziszámítógépe mellett bejelentette a gépekhez készített GPS Memory Stick bővítőmodulját is. Az igen kis méretű készülék az antennát is tartalmazza, mely a minél kisebb helyfoglalás érdekében behajtható. A GPS modult T és N sorozatú gépekhez használhatjuk, sajnos az S sorozat tulajdonosainak le kell mondani az általa nyújtott kényelemről.

A PEGA-MSG1 december 8-tól lesz kapható egyelőre Japánban, 20.000 jenes -- azaz körülbelül 165 dolláros -- áron. A Sony szóvivője szerint nem tudni még pontosan, hogy az USA-ban és a világ más részein mikor lesz kapható a modul, ha egyáltalán kapható lesz.

A GPS helymeghatározó és navigációs modul közvetlenül a kézigéptől kapja az áramellátást. A T sorozatú gépek körülbelül 50, az N sorozatúak pedig 75 percen keresztül képesek működtetni. A készülékhez megkapjuk a "Navin' You Pocket 2.0" szoftvert, mely egy Japán térképét tartalmazó navigációs program.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról