Szerző: Vörös Péter

2000. április 13. 08:16

A jelenleg még tőzsdén szereplő Seagate jó eredményeket ért el az első negyedévben

Bár a forgalom és a nyereség egyaránt csökkent, az eredmények még így is jobbak voltak, mint a szakértők becslései: a nettó profit 46 millió $ volt a tavalyi 112 millió $-ral szemben (az elemzők 37 millió $-t vártak), míg a forgalom a tavalyi 1,81 milliárd $-ral szemben "mindössze" 1,57 milliárd $ volt. Az eredményeket már a tőzsde zárása után jelentették be.
Két héttel ezelőtt egy meglepő húzással a Seagate bejelentette, hogy a cég magántulajdonba kerül egy komplikált, 20 milliárd $-os ügylet keretében, melynek alapján a tárolási szoftvergyártó Veritas Software visszavásárolja a Seagate kezében lévő 128 millió részvényt, míg magánbefektetők egy csoportja (részben a cég vezetői) átveszi a Seagate HDD részlegét.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról