:

Szerző: Vörös Péter

2001. november 20. 18:05

Nichimen Che-ez!Movi: kis méretű digitális kamera 30 perces videofelvételi lehetőséggel

[AsiaBizTech] A japán Nichimen bejelentette, hogy hamarosan piacra dobja "Che-ez!Movi" nevű, kis méretű digitális kameráját, amellyel lehetőség lesz akár 30 perces video- és hangfelvételre is.

Az új digitális fényképezőgépben egy 500 ezer pixeles CMOS érzékelő van. A készülék ára nem rögzített, a cég szerint a kiskereskedelmi ár valamivel 10 ezer jen (kb. 23 ezer Ft) alatt lesz. A "Che-ez!" digitáliskamera-családot a Nichimen és a NH Japan Holdings közösen fejleszti ki.

A korábbi Che-ez! modellekben 2-8 Mbyte beépített memória van a képek tárolására, de a Che-ez!Movi kamerában SmartMedia kártyák is használhatók. Egy 128 Mbyte-os SmartMedia kártyával a digitális fényképezőgép 10 percnyi video- és hanganyagot képes rögzíteni a 320 x 240 pixeles normál üzemmódban, és max. kb. 30 percnyi video- és hanganyagot a 160 x 120 pixeles, ún. alacsony minőségű üzemmódban.

A videofelvételeket .avi formátumban 24 fps-sel képes rögzíteni a készülék. Pillanatfelvételeket csak 800 x 600 pixeles felbontásban lehet készíteni, a tömörítési eljárás a JPEG. 128 Mbyte-os SmartMedia kártyával 16 képet lehet készíteni magas, 56 képet normál és 150 képet alacsony üzemmódban.

A készüléken található egy ún. PC Camera, amely videó chatre és más célokra használható, míg a PC-vel való összekötésre egy USB kábel szolgál.

A digitális kamera AAA alkáli elemeket használ. A Che-ez!Movi méretei: 92 mm széles, 77 mm magas és 35 mm mély, súlya kb. 100 g (elemek és SmartMedia kártya nélkül).

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 08:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.