Szerző: Barna József

2001. november 19. 19:34

MultiMagic 15: csúcskategóriás notebook a Portocomtól

[Email] A MultiMagic 15 névre elkeresztelt felsőkategóriás Portocom csúcsgép jól ötvözi a stílusos designt az ergonómiailag tervezett könnyű kezelhetőséggel. Újdonságot jelent a gép elején elhelyezett öt, azonnali parancsot végrehajtó (ún. shortcut) billentyű. Ezek révén azonnal megnyitható levelezőprogramunk, internetböngészőnk és két, a felhasználó által definiált alkalmazás, míg egy a hangerő közvetlen szabályozására szolgál.

[Email] A MultiMagic 15" névre elkeresztelt felsőkategóriás Portocom csúcsgép jól ötvözi a stílusos designt az ergonómiailag tervezett könnyű kezelhetőséggel. Újdonságot jelent a gép elején elhelyezett öt, azonnali parancsot végrehajtó (ún. shortcut) billentyű. Ezek révén azonnal megnyitható levelezőprogramunk, internetböngészőnk és két, a felhasználó által definiált alkalmazás, míg egy a hangerő közvetlen szabályozására szolgál.


Az elegáns MultiMagic 15

A gép szíve egy FCPGA tokozású, maximum 1 GHz-es Pentium III processzor, melyet a VIA PN133 típusjelű chipkészlete szolgál ki. A MultiMagic 15" alapkiépítésben 128 Mbyte memóriával kerül forgalomba, ez az érték azonban igény szerint bővíthető. A floppy-meghajtón kívül az alapgép egy CD-ROM-ot vagy egy CD-R/RW-meghajtót tartalmaz, amely kívánság szerint DVD-ROM-ra cserélhető. Merevlemezének kapacitása 30 Gbyte-ig bővíthető.

A manapság már általánosan elfogadott 13.3"-os TFT kijelző helyett ebben a típusban már 15.0"-os TFT kijelző kapott helyet, amelynek felbontása 1400x1050 képpont. A MultiMagic 15" méretei 315 x 277 mm, a gép teljes vastagsága nem haladja meg a 35 mm-t. A készülék lítium-ion akkumulátora legalább 2,5 óra elektromos csatlakozás nélküli üzemidőt tesz lehetővé

A MultiMagic 15" notebookot a legmodernebb technikai eszközök csatlakoztatására is felkészítették. Összeköthetjük hagyományos, vagy akár plazma televízióval, projektorral, videokamerával, digitális fényképezőgéppel, mikrofonnal, fejhallgatóval és LCD képernyővel is. A gépben beépített sztereó mikrofon és 2 hangszóró is található.

A gyártó és forgalmazó Portocom Rt. az ingyenes szaktanácsadás mellett a MultiMagichez négy hetes kipróbálási időt biztosít teljes pénzvisszatérítési garanciával.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról