Szerző: Vörös Péter

2001. november 20. 01:34

A Palm és a Handspring részvényárfolyama jelentősen emelkedett a fúziós spekulációk kapcsán

[Bloomberg] A Palm és a Handspring részvényárfolyama jelentősen felszökött, miután a befektetők és az elemzők a két veszteséges kéziszámítógép-gyártó cég egyesülésének előnyeiről spekuláltak.

[Bloomberg] A Palm és a Handspring részvényárfolyama jelentősen felszökött, miután a befektetők és az elemzők a két veszteséges kéziszámítógép-gyártó cég egyesülésének előnyeiről spekuláltak.

A Palm részvényárfolyama a New York-i tőzsdei kereskedés korai óráiban 54 centtel 3,97$-ra emelkedett, sőt egy rövid ideig 4,05$-t is elért az árfolyam (ez 18%-os emelkedés), míg a Handspring részvényárfolyama 98 centtel 4,98$-ra nőtt, sőt egy ideig elérte az 5,09$-t (ez 27%-os emelkedés).

A hétfői Wall Street Journal "Heard on the Street" ("a Wall Streeten hallottuk") rovatában több befektetési menedzser és elemző jegyezte meg azt, hogy a két cég jó kombináció lenne, és Carl Yankowskinak, a Palm volt elnök-vezérigazgatójának a távozása egyben katalizátorként hathat ebben az irányban.

A Palm nem kommentálta a fejleményeket. A Handspring pedig azt közölte a Wall Street Journallel, hogy nem folytatnak tárgyalásokat a Palmmal.

A két cég részvényárfolyama múlt pénteken jelentősen emelkedett, mivel a befektetők optimisták voltak azzal kapcsolatban, hogy a két cég olyan új termékekkel fog előrukkolni, melyekkel a felhasználók kapcsolódhatnak az internetre. A Palm részvényárfolyama 19%-kal, a Handspring részvényárfolyama 21%-kal emelkedett pénteken.

A tőzsdei nap zárultával a Palm részvényárfolyama 0,44$-ral (12,83%-kal) 3,87$-ra, míg a Handspringé 1,41$-ral (35,25%-kal) 5,41$-ra nőtt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról