:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 20. 17:05

Ismét a Compaq vezeti az USA-beli és észak-amerikai piacot az Intel szerverek területén

[Mmd] A Compaq Computer Corp. ma bejelentette, hogy 2001 harmadik negyedévében az USA-ban és Észak-Amerikában is visszaszerezte vezető piaci részesedését az ipari szabványú (Intel architektúrán alapuló) szerverek területén.

[Mmd] A Compaq Computer Corp. ma bejelentette, hogy 2001 harmadik negyedévében az USA-ban és Észak-Amerikában is visszaszerezte vezető piaci részesedését az ipari szabványú (Intel architektúrán alapuló) szerverek területén.

A Dataquest piackutató cég statisztikai adatai szerint a Compaq ProLiant szerverek piaci részesedése az előző negyedévhez hasonlóan két százalékponttal növekedett az USA-ban, és több mint két százalékponttal Észak-Amerikában. A Dataquest adatai arra is rámutatnak, hogy a Compaq piaci részesedése az elmúlt két negyedévben gyorsabban növekedett ebben a piaci szegmensben, mint bármelyik nagyobb versenytártasáé. A Compaq azt is bejelentette, hogy a kiszállított ProLiant szerverek darabszáma nemrég átlépte a példa nélkül álló 5 milliós határt.

"Piaci részesedésünk növekedése a harmadik negyedévben igen jelentősnek mondható, ha figyelembe vesszük az általános gazdasági légkört és folyamatban lévő korszerűsítéseinket, vagyis a készletszint általános csökkentését, a szállítások átfutási idejének lerövidítését és a készletforgási sebesség drasztikus növelését, ami tovább növeli fölényünket versenytársainkkal szemben, amint újra erőre kap a piac" -- mondta Mary McDowell alelnök, a Compaq ipari szabványú szerverekkel foglalkozó csoportjának igazgatója. "Ez a körülmény is bizonyítja a vevők hűségét és preferenciáját a ProLiant márka kiváló tulajdonságai -- nagy teljesítménye és megbízhatósága, átfogó, széles körben használt kezelőeszközei -- iránt, amelyek hosszú távon megtakarítást hoznak számukra."

Magyarországon évek óta a Compaq a meghatározó márka az iparági szabványú, népszerűbb nevén Intel-szerver piacon. Bizonyos felhasználói szegmensekben kvázi szabványként tekintenek a Compaq termékeire. A szeptember 30-án zárult harmadik negyedévben sem volt ez másként, amit az IDC adatai is fényesen bizonyítanak: az egy évvel ezelőtti, hasonló időszakhoz viszonyítva a Compaq piaci részesedése darabszámban mérve több mint tíz százalékponttal 37,7 százalékra emelkedett, és minden idők legnagyobb darabszámú negyedéves forgalmát hozta a Compaq Magyarország történetében. Még egyértelműbb a kép, ha a piac többi szereplőjéhez viszonyítjuk a Compaq teljesítményét: a sorban következő három cég összesen adott el annyit, mint a Compaq egyedül. Ez a képlet egyébként évek óta jellemzője a hazai Intel-alapú termékek piacának, melyben csak ideiglenesen van némi árnyalatnyi módosulás.

Noha a piaci a harmadik negyedévben látványosan lelassult, helyenként csökkent is az eladott mennyiség, a Compaq stabilan tartja vezető helyét és piaci részesedését az asztali gépek kategóriában is, sőt, még az egyértelműen zsugorodó notebook piacon is 20 %-os növekedést értünk el. Rendkívül dinamikusan fejlődik a hand-held termékek köre, melyben az iPAQ valódi áttörést hozott itthon is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.