Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 19. 15:09

Három új mobiltelefont mutatott be a Nokia

A finn Nokia ma hat új terméket mutatot be, melyek között három mobiltelefon és három Bluetooth-alapú kiegészítő található. A vállalat a barcelonai Mobile Internet Conference rendezvényt választotta a termékbemutatóra.

A finn Nokia ma hat új terméket mutatot be, melyek között három mobiltelefon és három Bluetooth-alapú kiegészítő található. A vállalat a barcelonai Mobile Internet Conference rendezvényt választotta a termékbemutatóra.


A Nokia 6510, 5210 és 7650

A Nokia 7650 mobiltelefon az első a vállalat új készülékeinek a sorában. A készülék beépített digitális kamerát, multimédiás üzenetküldési lehetőséget, fejlett felhasználói felületet és nagyméretű színes kijelzőt kínál. A multimédiás üzenetküldés révén a felhasználók a hagyományos szöveges üzeneteiket képekkel, hangokkal vagy videókkal egészíthetik ki.

"A ma bemutatott termékek jelentős áttörést jelentenek ebben az iparágban. A rádióról a televízióra való átálláshoz hasonlóan a szöveges üzenetküldésről a multimédiás üzenetküldésre való átmenet szintén a mobilkommunikáció egy új korszakát nyitja meg, ahol a képeket szöveggel és hanggal kapcsolhatjuk össze. Várakozásaink szerint 2002 végére a Nokia terminálok több mint fele képes lesz multimédiás üzenetküldésre, és 2003-ra az MMS minden új Nokia telefon szerves részét képezi majd" -- mondta Jorma Ollila, a Nokia elnöke.

Természetesen a Nokia 7650 a ma létező összes adatátviteli szabványt és kommunikációs lehetőséget támogatja, beleértve a GPRS-t, HSCSD-t, infravörös kapcsolatot, Bluetooth-ot és persze a WAP-ot. A készüléket a Nokia 9210-es modellből is ismert Symbian EPOC operációs rendszer működteti. A Nokia 7650 a jövő év tavaszán jelenik meg Európában és Ázsiában.

Az "aktív életstílus" szerelmesei számára a finn gyártó az 5210-es modellt ajánlja. A bombabiztos tervezésű, csepp- és porálló telefon funkciói között szervezőfunkciós naptárat, stopperórát és -- nem tévedés! -- hőmérőt is találni. A Nokia 5210 a jövő év elején mutatkozik be az üzletekben.

A Nokia által bemutatott harmadik telefon a 6510-es modell, amelyet biztonságos, WAP-on keresztüli elektronikus vásárlásra is felkészítettek. A készülék a gyártó szerint üzletemberek és fiatalok érdeklődésére is számíthat, ezért számos színes előlapot kínálnak majd hozzá és beépített FM-rádióval is ellátták. A Nokia 6510 szállítása 2002 első negyedévében kezdődik.

A fent említett három telefonon kívül a Nokia három Bluetooth-alapú kiegészítőt is bemutatott, melyek között egy vezeték nélküli headsetet, egy autós kihangosítót és egy PCMCIA formátumú Bluetooth adóvevőt találni. A Bluetooth-alapú termékek 2002 elején jelennek meg a piacon.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról