Szerző: Barna József

2001. november 19. 16:35

WAPradar: keresés a wapos oldalon át...

[Email] A PortoLogic Kft. WAPradar néven nyilvánossá tette új, magyar nyelvű szolgáltatását. A WAPradar olyan egyedülálló szolgáltatás,

[Email] A PortoLogic Kft. WAPradar néven nyilvánossá tette új, magyar nyelvű szolgáltatását. A WAPradar olyan egyedülálló szolgáltatás, melynek segítségével a felhasználók könnyen, gyorsan és kényelmesen kereshetnek és böngészhetnek a magyar WAP-on.

A WAPradar a web előnyeit kínálja a WAP használatához. A felhasználók számítógépükről megkereshetik, megnézhetik és kipróbálhatják a WAP-szolgáltatásokat és a wapos oldalakat. Mindezt jóval kényelmesebben és olcsóbban tehetik, mint mobiltelefonjuk használatával. A WAP-címeket azután bármikor és bárhol elérhetik mobiltelefonjukkal is, hiszen az természetesen mobiltelefonról is használható.

Jelenleg a WAPradar az egyetlen magyar nyelven elérhető ilyen szolgáltatás, amely mind funkcionalitását, mind a kereshető magyar WAP oldalak számát tekintve jóval a hasonló külfüldi szolgáltatások előtt jár.

A WAPradar a PortoLogic Kft. által kifejlesztett PMST technológia WAP-ra történő alkalmazása. A PMST olyan mobil kereső technológia, amely hatékony szabadszavas keresést biztosít a mobil eszközök részére kínált tartalomban. A platform- és protokollfüggetlen megoldás alkalmazható minden meglévő és jövőbeni szabványnak és ajánlásnak (WML/XML, i-mode, HDML, HTML, PDA sHTML, stb.) megfelelő tartalom kereséséhez, ideértve a -- várhatóan a mobil eszközök esetében is hamarosan elterjedő -- multimédiás tartalmat is.

A szolgáltatás böngészővel a http://www.wapradar.hu, mobiltelefonnal pedig a http://wap.wapradar.hu címen érhető el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról