Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 16. 18:44

Az ADSL már árban is versenyre kel a modemes internet-hozzáféréssel!

[NetAktív] Az Axelero decemberi akciója keretében felére mérsékli az ADSL Otthon csomagok egyszeri díját, míg havidíjként két éves szerződés esetében az első évben csupán bruttó 8500 forintot kell fizetni.

[NetAktív] Az Axelero decemberi akciója keretében felére mérsékli az ADSL Otthon csomagok egyszeri díját, míg havidíjként két éves szerződés esetében az első évben csupán bruttó 8500 forintot kell fizetni.

Ez az ár már alacsonyabb, mint egy hagyományos korlátlan hozzáférés előfizetési díja és a kapcsolódó telefondíj, így a vállalat várakozása szerint az akció -- és a nagy ütemben bővülő szolgáltatási terület -- új lendületet adhat a korszerű, gyors internetezés hazai terjedésének.

A piacvezető internetszolgáltató akciója 2001. december 1-jén indul, ugyanakkor már november 16-ától fogadnak el megrendeléseket. Az akció lényege szerint minden, az akció időtartama alatt 1 vagy 2 éves elkötelezettséggel ADSL Otthon szerződést kötő megrendelő az egyszeri díjból 50%-os kedvezményt kap (ami így bruttó 29 900 forint helyett bruttó 14 950 forint), valamint a havi előfizetési díjak a szolgáltatás kiépítését követő egy éven keresztül bruttó 4 400 forinttal alacsonyabbak -- ami 1 éves szerződés esetén havi bruttó 10 500 forint, 2 éves szerződésnél bruttó 8 500 forint előfizetési díjat eredményez.

Az ADSL technológia az eddigi hagyományos modemmel elérhető sebességnél minimum hétszer gyorsabb (384 kbit/s) letöltési sebességet kínál. Az új technológia azt teszi lehetővé, hogy korlátlanul internetezzünk a hagyományos telefonvonalon, azonban a telefon vagy fax párhuzamos használata mellett is, ráadásul állandó, időtől és forgalomtól független havi díjért, amihez telefonköltség sem társul.

A technológia jelenleg öt nagyvárosban (Budapest, Győr, Pécs, Székesfehérvár, Zalaegerszeg) érhető el, de a háttérszolgáltatást biztosító Matáv Rt. közlése szerint az elkövetkező két hónapban további nyolc város (Debrecen, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Sopron, Szekszárd, Szombathely, Tatabánya) hálózata is alkalmassá válik az ADSL használatára.

Az akció céljairól Andrew Prest, az Axelero Internet Lakossági üzletág ügyvezető igazgatója a következőket mondta: "Az ADSL Otthon csomag akciós ára megegyezik hagyományos telefonos csomagunk, az esti órákban korlátlan modemes netezést biztosító Otthon csomag és a hozzá kapcsolható Matáv-kedvezmény, a Mindenkinek csomag együttes havi költségével. Úgy gondolom, ez az ár, illetve a 13 magyar nagyváros, ahol az ADSL máris használható vagy hamarosan az lesz, azt vetíti előre, hogy jövőre, az Egységes Hírközlési Törvény életbe lépése után az internet 'nagyfogyasztóinak' lehetősége lesz a megszokott árakon, ugyanakkor állandó költséggel és az eddiginél jóval gyorsabb állandó kapcsolaton, professzionális körülmények között a hálózatra kapcsolódni. 2002 az ADSL éve lesz!"

Az Axelero Internet az akció bejelentésével egy időben mutatta be legújabb szolgáltatását, az ADSL Profi csomagokat is. Ezek a kisvállalatoknak kínálnak rendkívül kedvező árú szélessávú internet-elérést 384 vagy 768 kbit/s letöltés-irányú sebességgel. Az ADSL Profi csomagok szintén akciós áron rendelhetőek meg.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról