:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 15. 10:55

Megjelent az 1,2 GHz órajelű AMD Duron

Az AMD bejelentette alsó kategóriás asztali számítógépeke szánt Duron processzorának 1,2 GHz-en működő változatát.

Az AMD bejelentette alsó kategóriás asztali számítógépeke szánt Duron processzorának 1,2 GHz-en működő változatát.

A Morgan magra épülő chip támogatja a 3DNow! Professional utasításkészletet valamint a hardveres prefetch funkciót. A Socket A foglalatba illeszkedő processzort, melyet az austini FAB25 üzemben gyártanak, még az idén láthatjuk az üzletekben.

Az Intel október közepén mutatta be 1,2 GHz-es Celeron chipjét, amely a Tualatin magra épül. Híreink szerint idén már egyik gyártó sem fokozza alsó árkategóriás processzorának órajelét. Az Intel 2002 közepén már a Pentium 4-ből ismert Netburst architektúrára építi Celeron chipjeit.

Az 1,2 GHz órajelű Duron processzor ára ezer darabos rendelés esetén 103 dollár (~30 ezer forint). AZ 1,1 GHz-es Duron induló ára ugyanennyi volt, azonban azóta 89 dollárra csökkent.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.