:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 14. 17:03

A Vodafone Magyarország a Nokiát választotta GPRS-hálózata kizárólagos szállítójának

A Nokia szállítja a Vodafone teljes magyarországi GPRS gerinchálózatát, valamint biztosítja a meglévő rádióhálózat és hálózat menedzsment rendszer továbbfejlesztését.

A Nokia szállítja a Vodafone teljes magyarországi GPRS gerinchálózatát, valamint biztosítja a meglévő rádióhálózat és hálózat menedzsment rendszer továbbfejlesztését.

A GPRS-szolgáltatás állandó "online" mobil internetelérést biztosít, elősegítve a mobil adatátvitel használatának növekedését a magyar piacon. A szállítások hamarosan megkezdődnek. A GPRS-rendszer várhatóan már 2001 decemberében működőképes lesz.

A Nokia a csomagkapcsolt alapú előfizetői szolgáltatások gyors bevezetése érdekében a berendezések telepítése mellett a GPRS hálózattervező szolgáltatások teljes körét biztosítja. A Nokia KeyCare Csomag pedig a rendszer kiépítését követően felel a Vodafone hálózat folyamatos versenyképességéért.

A GPRS-technológia bevezetésének időzítése a Vodafone átgondolt üzletpolitikájának a része. "Célunk, hogy nyereségesen működjünk, és fokozatosan kitermeljük a Magyarországra befektetett több százmillió dollárt. Ehhez mindig a legalkalmasabb időben vezetjük be a színvonalas és minőségi szolgáltatásokat, azaz akkor, amikor a teljes használatukat, beleértve az arra alkalmas készülékeket is, biztosítani tudjuk Ügyfeleinknek" -- nyilatkozta Vitai Attila, a Vodafone vezérigazgatója.

A Nokia 1999 óta a Vodafone Magyarország kizárólagos GSM-infrastruktúra szállítója. "Igen sikeres a Nokiával való együttműködésünk. Hálózatunk gyors ütemben épül, és örömünkre szolgál, hogy a szolgáltatások megkezdését követő második éven belül már üzembe állhatott az ezredik bázisállomás. Így az év végéig, amikorra elindítjuk a GPRS szolgáltatást, ügyfeleink már csaknem az egész ország területén kitűnő minőségben telefonálhatnak a Vodafone saját rendszerét használva" -- tette hozzá Vitai Attila.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy tovább bővíthetjük a Vodafone-nal fennálló sikeres együttműködésünket" -- mondta Magnus Ehrnrooth, a Nokia értékesítési igazgatója. "A Nokia GPRS megoldásának segítségével a világ legnagyobb mobil szolgáltatója, a Vodafone egy teljes körű kereskedelmi szolgáltatásokra kész GPRS-hálózattal rendelkezik majd Magyarországon."

A Nokia vezető szolgáltatók számára eddig több mint 50 GPRS gerinchálózatot szállított és telepített Európában, az Amerikai Egyesült Államokban, Ázsiában, valamint Kínában, és egyértelműen a legnagyobb telepített bázissal rendelkezik az összes GPRS-szállító között. A mai napig a Nokia által leszállított több mint 25 GPRS-hálózat közül -- mely az összes kereskedelmi GPRS hálózatnak több mint a fele -- valamennyi elindította kereskedelmi szolgáltatását.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.