:

Szerző: Vörös Péter

2001. november 14. 12:01

Emelkednek a memóriaárak -- de meddig ?

[Reuters, Yahoo Finance] A Gerard Klauer Mattison & Co. kedden közölte, hogy felemelte a memóriachip-gyártó Micron Technology részvényeinek besorolását semlegesről vételre, hivatkozva a DRAM chipek várhatóan javuló árára.

[Reuters, Yahoo Finance] A Gerard Klauer Mattison & Co. kedden közölte, hogy felemelte a memóriachip-gyártó Micron Technology részvényeinek besorolását 'semlegesről' 'vételre', hivatkozva a DRAM chipek várhatóan javuló árára.

John Geraghty, a Gerard Klauer egyik elemzője a cég 2002-es pénzügyi éves veszteségkilátásait részvényenként 87 centről részvényenként 81 centre szállította le, arra számítva, hogy a cég eredményeire pozitív hatással lesznek a várhatóan emelkedő DRAM-árak.

Geraghty szerint a DRAM-kínálat valamelyest csökkenni fog, mivel a kisebb gyártók várhatóan csökkenteni fogják termelésüket vagy esetleg elhagyják a piacot. Geraghty úgy véli, hogy ez jövőre fog egyre nyilvánvalóbbá válni.

Geraghty azt is megemlítette, hogy kedden Ázsiában a 128 Mbit-es DRAM-árak 30 centtel 1,40$-ra emelkedtek az azonnali piacokon -- e mögött részben az ünnepi szezon előtti megnőtt kereslete, részben az SDRAM chipek valamelyest csökkenő kínálata állt.

Geraghty szerint ugyan egyelőre nem világos az, hogy a magasabb ár tartható lesz-e, mindenestre ez az első áremelkedés egy jó ideje -- Geraghty úgy fogalmazott, hogy "véleményünk szerint ez csak a kezdete a jobb DRAM-áraknak".

Geraghty úgy véli, hogy a Micron forgalma 46%-kal esik vissza 2002-ben, de 2003-ban közel 111% lesz a növekedés, tehát a cég forgalma két év múlva 4,4 milliárd $ lesz.

A Micron részvényárfolyama kedden 1,85$-ral (6,81%-kal) 29,00$-ra emelkedette. A cég részvényárfolyama az elmúlt egy évben 16,39-49,61$ között volt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 22:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.