Szerző: Vörös Péter

2001. november 14. 11:26

A Nokia megemelte a 2001-es kínai mobiltelefoneladási előrejelzéseit

[Reuters, Yahoo Finance] A Nokia, a világ legnagyobb mobiltelefongyártója kedden közölte, hogy megemelte a 2001-es kínai mobiltelefoneladási előrejelzéseit és további erős növekedést vár a világ legnagyobb mobiltelefonpiacán.

[Reuters, Yahoo Finance] A Nokia, a világ legnagyobb mobiltelefongyártója kedden közölte, hogy megemelte a 2001-es kínai mobiltelefoneladási előrejelzéseit és további erős növekedést vár a világ legnagyobb mobiltelefonpiacán.

A Nokia szerint ez év végéig 160 millió lesz a mobiltelefon előfizetések száma Kínában, amely a cég második legnagyobb piaca az USA mögött. A korábbi előrejelzés 140 millió volt.

A hír szépséghibája az, hogy Maija Tommila, a cég szóvivője nem erősítette meg Chijin Liu, a Nokia China vezérigazgató-helyettesének megjegyzéseit, amelyek a Kauppalehtiben, egy finn üzleti napilapban jelentek meg. Liu szerint az mobiltelefon előfizetések száma 2002 végére 250-260 millió lesz Kínában.

Tommila szerint a becslések nem 2002, hanem 2005 végére szóltak és nem is a cégtől származtak, hanem a kínai telekommunikációs minisztériumtól. Tommila nem kívánta kommentálni az elhangzott becsléseket.

Liu a Kauppalehtiben azt is elmondta, hogy a kínai piacon tavaly a Nokia volt a piacvezető kb. 31-32%-os részesedéssel, mögötte szorosan a nyomában a Motorolával. Tommila ezt is kétségbe vonta: "A cég soha nem közöl mást, mint a globális piaci részesedési adatokat [...] annyit közöltünk, hogy nagyjából egyforma a részesedésünk a Motorolával, de %-os arányt soha nem adunk meg." -- mondta Tommila.

Az IDC piackutató cég szerint tavaly a Nokia állt az első helyen Kínában, mögötte a Motorolábal. Októberben viszont a Motorola azt közölte, hogy előretörtek és 30%-os részesedéssel átvették a vezető helyet.

A Kauppalehti azt is közölte, hogy Liu szerint az Ericsson jelentősen a vezető két cég mögött volt, tavaly a svéd óriás a kínai mobiltelefonpiac 10-11%-át tudhatta magáénak. Liu nem tett közzé frissebb piaci részesedési adatokat.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

GENERATÍV

0

A Stack Overflow adataival okosodik a ChatGPT

2024. május 9. 14:00

A Google után a másik legmeghatározóbb piaci szereplővel is együttműködést írt alá a világ legnagyobb fejlesztői közösségi platformja.