:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 13. 11:53

Az Axelero a Cisco megoldását választotta az új szélessávú kábeles hálózatához

[email] A Cisco Systems, Inc., az internetes hálózati piac vezetője bejelentette, hogy az Axelero -- Magyarország vezető internetszolgáltatója -- a Cisco infrastruktúráját választotta az új kábeltévés szélessávú internetszolgáltatás kiépítéséhez.

[email] A Cisco Systems, Inc., az internetes hálózati piac vezetője bejelentette, hogy az Axelero -- Magyarország vezető internetszolgáltatója -- a Cisco infrastruktúráját választotta az új kábeltévés szélessávú internetszolgáltatás kiépítéséhez.

A szerződés értelmében a Cisco a Cisco uBR7246VXR és uBR7223 sorozatú univerzális szélessávú útválasztókat telepít 13 csomópontban, így az Axelero nagysebességű, szélessávú internetszolgáltatásokat biztosíthat majd a kábeltévés hálózatokon internetezni vágyóknak Budapesten és a környező területeken.

A telepítéssel kapcsolatban Drajkó László, az Axelero vezérigazgatója elmondta, hogy a Cisco Systemsszel tevékenységének kezdete óta együttműködik az Axelero. A betárcsázós internetszolgáltatás és az internetes adatközpont szintén Cisco-berendezésen fut. Az új kábeles infrastruktúra révén a jövőben további új szolgáltatásokat nyújthat az Axelero.

A szélessávú rendszer egy átfogó, nagyteljesítményű Cisco kábeles megoldásra épül: a Cisco gerinctechnológiájából álló teljes GE-gyűrűre, név szerint az uBR 7200 sorozatú univerzális szélessávú útválasztócsaládra, az előfizetők telephelyi berendezéseivel kommunikáló kábelmodem-lezáró rendszerre (Cable Modem Termination System, CMTS), valamint a Cisco uBR900 sorozatú kábeles hozzáférési útválasztóra (Cable Access Router) kereskedelmi alkalmazások esetében.

Az uBR7200-as család -- amelynek tagjai az uBR7246VXR és az uBR7223 -- a szolgáltatói szintű útválasztók és a DOCSIS (Data Over Cable Service Interface Specification) fejvégi funkcionalitását egyesítik egy integrált, méretezhető platformmá. A Cisco uBR7200 család alkalmazásával egy olyan hálózat jön létre, amely elegendő kapacitással rendelkezik kábelmodemek, set-top gépek és más IP-s eszközök ezreinek kiszolgálásához.

Az uBR900 sorozatú kábeles hozzáférési útválasztó egy üzleti szintű kábelmodem, amely adat- és VoIP-forgalmat egyaránt kiszolgál. A világhírű Cisco-útválasztási funkciókat a DOCSIS alapú modemmel egyesítő eszköz megfelelő rugalmasságot és teljesítményt biztosít azoknak a kifinomult kommunikációs igényeknek a kiszolgálásához, melyeket az Axelero meglévő előfizetői bázisa támaszt a céggel szemben, valamint lehetővé teszi a cég számára, hogy új piacokat -- például a kis és közepes üzleti vásárlókét -- hódítson meg.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.