Szerző: Kovács Attila

2000. március 5. 16:00

Hiányozni fogsz AMD K6-III!

Már régebben felrepült egy-két hír arról, hogy az AMD beszünteti a K6-III-as termékvonalát. Most ez a "pletyka" beigazolódni látszik, mivel a C|NET értesülései szerint az AMD szóvívője elismerte, hogy a K6-III-as processzort az AMD a továbbiakban nem fogja asztali számítógépekbe forgalmazni. A cég folytatni fogja a chip hordozható gépekbe kélszült változatának az árusítását, de a processzornak már nem fognak új típusai megjelenni a jövőben.
Miután én is egy ilyen procit használok már több mint fél éve, ezért szomorúan olvastam a fenti hírt, de valljuk be: ami nem megy azt nem kell erőltetni. Sajnos ez a proci túl dárga volt az alsó kategóriás gépekbe, de túl kis teljesítményt nyújtott (viszont egy-két területen óriási tartalékok voltak a processzorban) a professzionális felhasználóknak. Miután a proci nagy teljesítménye az irodai alkalmazások illetve az adatbáziskezelés és programfejlesztés alatt volt igazán érezhető ezért úgy gonolom, hogy hordozható gépekbe jobb alternatíva lehet, mint az asztali gépekbe és valószínűleg ezért döntött az AMD is úgy, hogy mobil gépekbe tovább fogja forgalmazni a K6-III-as processzort.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 17. 22:14

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.