Szerző: Vörös Péter

2001. november 13. 11:55

A Compaq hároméves szerződést kötött a General Motorsszal

[Bloomberg] A Compaq, világ második legnagyobb PC-gyártója 3 éves szerződést kötött számítógépekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban a General Motorsszal, a világ legnagyobb autógyártójával.

[Bloomberg] A Compaq, világ második legnagyobb PC-gyártója 3 éves szerződést kötött számítógépekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban a General Motorsszal, a világ legnagyobb autógyártójával.

A felek nem hozták nyilvánosságra a megállapodás részeteit, mindössze annyi látott napvilágot, hogy a Compaq több mint 100 ezer asztali és laptop PC-t és a hozzákapcsolódó szolgáltatásokat fogja nyújtani a General Motorsnak. A két cégnek már volt hasonló szerződése, amely 1997 óta volt érvényben.

Peter Blackmore, a Compaq globális értékesítési és szolgáltatási ügyvezető igazgatóhelyettese szerint "nagy győzelemről van szó". Blackmore szerint a General Motors azért választotta a Compaqot mert alacsonyak voltak az áraik, és jelentős a cég globális jelenléte. Blackmore nem tért ki arra, hogy melyik jelöltek ellenében nyert a Compaq.

A szerződés abban is segíthet a Compaqnak, hogy visszautasítsa azokat a vádakat, miszerint a cég vállalati ügyfeleket vesztett el azóta, hogy bejelentették a tervezett Hewlett-Packard--Compaq egyesülés hírét. Az elemzők szerint a vállalati ügyfelek elbizonytalanodtak a cég termékeinek jövőjével kapcsolatban. A Hewlett-Packard legfőbb célja az egyesüléssel az, hogy növelje a szolgáltatások forgalmát, mivel a haszonkulcsok ezen a területen jóval nagyobbak, mint a PC-knél.

Blackmore szerint "a jelenlegi lépés annak megerősítése, hogy a General Motors bízik abban, hogy az egyesült cég jól fog működni [...] ennél erősebb jóváhagyást nem is lehet elképzelni".

A számítógépes szolgáltatások terén a piacvezető az IBM, az USA-ban második helyen az az Electronic Data Systems áll, amelyik 1996-ban vált ki a General Motorsból -- az Electronic Data legnagyobb ügyfele a mai napig a GM.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról