Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 9. 16:12

2002-ben Európába is megérkezik az i-mode, az NTT DoCoMo által kifejlesztett mobil internetelérési technológia

A KPN Mobile holland mobilszolgáltató szerdán bejelentette, hogy licencelte a japán NTT DoCoMo i-mode mobil internetelérési technológiáját és hamarosan beindítja saját szolgáltatását.

A KPN Mobile holland mobilszolgáltató szerdán bejelentette, hogy licencelte a japán NTT DoCoMo "i-mode" mobil internetelérési technológiáját és hamarosan beindítja saját szolgáltatását.

A két vállalat között létrejött megállapodás 2012. január 1-ig érvényes, a szerződés értelmében a KPN jogdíjat fizet az i-mode technológián alapuló szolgáltatások és tartalom után. Az NTT DoCoMo 15 százalékos tulajdonosa a KPN Mobile-nak.

Az i-mode szolgltatások eleinte a KPN GPRS hálózatában lesznek használhatók, később pedig a majdan kiépülő harmadik generációs hálózatában is -- áll a vállalat közleményében. A szolgáltatások hasonlóak lesznek azokhoz, amelyeket Japánban közel 40 millió DoCoMo-előfizető is igénybe vehet.

A KPN szerint eleinte valós idejű részvényárfolyamok, jegyfoglalás, éttermi kalauz és online játékok lesznek elérhetők az i-mode segítségével. A holland szolgáltató előfizetői 2002 második negyedévében vehetik birtokba az i-mode-ot, természetesen a megfelelő mobiltelefonokkal.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról